Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Bakan Koca: BioNTech aşılarının ikinci dozu ertelendi

0
Fotoğraf: Shutterstock

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önümüzdeki iki ay boyunca koronavirüs aşı tedarikinde sıkıntı yaşanacağını bu sebeple BioNTech aşılarının iki dozu arasındaki süreyi artıracaklarını duyurdu. Bakan Koca “Ancak sonrasında aşı bolluğu bekleniyor” dedi.

BioNTech aşısında iki doz arasında bırakılacak sürenin 6-8 haftaya çıkarılacağını duyuran Koca, şu açıklamayı yaptı: “Bugün yaptığımız Bilim Kurulu toplantısında aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak BioNTech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir.”

Randevular erteleniyor

AA’da yer alan habere göre, BioNTech aşısının iki dozunun 6-8 hafta arayla uygulanması kararı nedeniyle ikinci doz için randevu oluşturanların işlemleri ertelenecek.

Bu kapsamda, BioNTech aşısının ilk dozunu olanların ikinci dozları 28 gün sonra yapılmayacak.

Bu aşının birinci dozunu olup 28 gün sonrası için ikinci doz randevusu alanların işlemleri ertelenecek. Bu kişilere SMS ile bilgilendirme yapılacak. Bu kişiler, ikinci doz randevularını, birinci dozdan 6-8 hafta sonrasına alabilecek.

Fotoğraf: Shutterstock

‘Haziranda 30 milyon dozu geçecek’

Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Koca, haziranda teslim edilen BioNTech aşısı miktarının 30 milyon dozu geçeceğini aktardı.

Sağlık Bakanı daha önce 100 milyon doz Sinovac aşısının beklendiğini söylemiş, sonra da Sinovac’ın Nisan sonuna kadar verdiği 100 milyon doz aşı sözünü tutamadığını açıklamıştı.

‘Altı ayda 50 milyon Sputnik V alınacak’

Önümüzdeki altı ayda 50 milyon doz Sputnik V aşısı almak için sözleşme imzalandığını da belirten Koca, mayıs ayında başlayacak sevkiyatın ardından teknoloji transferi ve Türkiye’de üretim konusunda da anlaşmaya varıldığını söyledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.