Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Bakan Koca: 60-65 yaş grubu aşılanması gelecek hafta başlıyor

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle katılarak başkanlık ettiği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

65 yaş üstü ve sağlık çalışanlarının aşılarının tamamlandığını belirten Koca, “Gelecek haftadan itibaren bir alt grubun, yani 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin” dedi.

‘BioNTech aşısı test edilecek’

Fahrettin Koca, “Aşıya erişim konusundaki küresel sorunların aşılması, yerli aşı çalışmalarımızdaki gelişmeler açısından yeni, net adımlar atmakta olduğumuzun da bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

Halihazırda kullanılan aşıdan farklı bir aşı olan BioNTech aşısının testlerde kullanılacak olan ilk 5 bin 800 dozunun ülkeye ulaştığını belirten Bakan,  “Uygulanmak üzere bu ay 4,5 milyon doz daha gelecek. Bu sırada aşının testleri tamamlanmış olacak. Bu aşı da aşı sırası gelenlere yapılacak” bilgisini paylaştı.

‘Mutant virüs daha kolay bulaşıyor’

Fahrettin Koca açıklamasında mutant virüslere de dikkat çekerek “Bildiğiniz gibi virüsün bazı şekilleri ortaya çıktı. Bu duruma mutasyon diyoruz. Mutant virüsler, daha zayıf fakat daha kolay bulaşıyorlar. Böylece vakalar da yaygınlaşıyor. Endişe verebilecek yayılmanın önünü kesecek olan tedbirdir” dedi.

Mutandı da olsa koronavirüsü tehlikeli bir virüs olduğuna dikkat çeken Bakan Koca, “Yarın, bugünden tedbirli olalım. Covid-19’un kitlesel bir sorun olmaktan çıkması için önümüzde yıllar yok, aylar var. İnsanlık, 2020’nin çaresizliğini aştı. 2021 yılı umut ve zafer yılıdır” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.