DünyaManşet

Bahreyn’de polis katliama başladı

0

Bahreyn’in başkenti Manama’da kent merkezindeki İnci meydanında  kamp kuran göstericileri dağıtmak üzere sabaha karşı saldıran polis en az üç göstericiyi öldürdü, yüzlerce yaralı var.

Görgü tanıkları geceyi  kente merkezinde kamp kurarak geçiren göstercileri dağıtmak üzere gelen ağır silahlarla donanmış polis güçlerinin gaz bombası ve plastik mermi kullandığını ve kalabalık üzerine ateş açtığını söylüyor.

Ülkeyi yöneten El Halife hanedanına karşı sloganlar atan gösterciler yüzlerce yaralının getirildiği hastanenin önünde intikam sloganları atıyor.

El Cezire’ye olanları anlatan Bahreynli bir gazeteci polisin insanlar uykudayken herhangi bir uyarı yapmadan saldırıya geçtiğini ve kaçan gösterileri takip ederek saldırıya devam ettiğini söyledi.  Gazeteciler polisin göstericilerin çadırlarının yakınında kurulan tıbbi yardım çadırında bulunan doktorlara bile saldırdığını, ağır şekilde dövülen bir doktorun, orada ölmesin diye sağ bırakıldığını bildiriyorlar.

Muhalefetteki Şii blok, saldırıyı “gerçek bir terörizm” olarak adlandırdı.

Zırhlı araçların halen operasyonu sürdürdüğü bildirilen kentte ülkede çoğunluğu oluşturan Şii ağırlıklı muhalefetin El Halife hanedanına karşı başlattığı gösteriler Tunus ve Mısır’daki gelişmelerin ardından başlamıştı.

(Yeşil Gazete)

*Al Jazeera ve BBC’den derlenmiştir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.