Kültür-SanatManşet

Bahman Ghobadi SineMardin film festivalinde

0

Bu seneki teması ‘Otorite’ olan Türkiye’nin senaryo ağırlıklı tek film festivali SineMardin 24-30 Haziran 2011 tarihleri arasında Mardin ve Erbil’de sinemaseverlerle buluşacak.

SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali bu sene birçok ilke imza atacak. Bu seneki teması ‘otorite’ olan SineMardin, ‘Gezici Çocuk Filmleri’ ile Mardin ve ilçelerini gezerken, birçok ünlü yönetmenin ödüllü filmleri Mardin’li sinemaseverlerin beğenisine sunacak. Festivalde bu sene de bir çok atölye çalışması yapılacak. Eşzamanlı olarak Erbil’de de ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturacak olan festival bu anlamda bir ilki gerçekleştirecek.

24-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 6. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali’nin en büyük özelliği ise programına bir film festivalini davet ediyor olması.  2.El Film Festivali, kısa film arşivini SineMardin’e açarak kurumsal isbirlikteligini önümüzdeki yıllarda daha ileriye götürecek bir süreci başlatacak. Aynı zamanda, ülkemizde film festivallerinin yapısal ve etik sorunlarının dile getirileceği bir basın toplantısıyla duyurulacak olan bu işbirlikteliği bir film festivalleri birliği oluşturulması gerekliliğini bir kez kez daha vurgulayacak.

 

Festival afişi Harun Antakyalı’dan

SineMardin’in bu yıl ki festival afişi Harun Antakyalı tarafından tasarlandı. Özgür figür tarzıyla metropol ve otorite kavramları üzerine çalışmalar yapan Antakyalı, festival sürecinde Mardin’li genç sanatçılarla bir de söyleşi yapacak.

 

Bahman Ghobadi SineMardin’de

Yeni nesil İran sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Bahman Ghobadi SineMardin’e konuk olacak. Özel bir programla dört filmi gösterime sunulacak olan Ghobadi, son filmi olan İran’lı Kediler (No one knows about Persian Cats) gösterimiyle Mardin’li sinemaseverle buluşacak.

 

Bahman Gobadi, 2000 yılında “Sarhoş Atlar Zamanı” filmiyle Cannes Film Festivali’nde “Altın Kamera Ödülü”, “Genç Sinema Ödülü” ve “Fipresci Ödülü”ne layık görülmüştü. “Kaplumbağalar da Uçar”, “Yarım Ay” ise sinemacının diğer tanınan ve ödüllü filmleri.

Mardin Film Ofisi işbirliğiyle gercekleştirilecek olan SineMardin kapsamında geçen senelerde olduğu gibi bu sene de film analizleri, kurgu ve senaryo üzerine atölye çalışmaları yapılacak. Genç sinema sanatçıları, yönetmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek faaliyetler bütün halka açık ve ücretsiz olacak.

Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.