ManşetTürkiye

Bahman Ghobadi’den Davutoğlu’na Kobani’ye destek çağrısı

0

Kürt yönetmen Bahman Ghobadi, IŞİD’in Kobani saldırılarına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mektup gönderdi.

Kürt yönetmen Bahman Ghobadi, Irak Şam İslam Devleti’in (IŞİD) Kobani saldırılarına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mektup gönderdi. Ghobadi mektubunda “Yarın çok geç olabilir, Kobani için, sizin için, ve dünya için ” dedi.

8 bahman ghobadi

Bahman Ghobadi’nin Ahmet Davutoğlu’na gönderdiği mektubun Türkçeleştirilmiş halini sunuyoruz. İngilizce ve Arapçasınu buradan okuyabilirsiniz

Sayın Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı,

Ülkenizin birkaç adım ötesinde son on senenin en kötü olayları yaşanıyor, aynı zamanda siz başbakanlık görevini üstlendiniz. Hiç şüphesiz ki sizin siyasi geleceğiniz bu trajedi ile bağlanmış durumda.

Elbette, bu trajedi Türkiye’nin – ve sizin – siyasi kaderinizi etkileyecektir, bunun üzerine zaten siz de birkaç gün önce Türkiye devletinin Kobani’nin IŞİD’in eline düşmesine izin vermeyeceğini söylediniz.

Evet, bu mektup Kobani ve Kobani’nin ezilen Kürtleri hakkında ve size bu mektubu yazarken, yüzlerce Kürt erkek ve kadın onurlarını kendi ellerine alarak Kobani’yi metre metre savunuyorlar.

Sayın Davutoğlu,

IŞİD zülum ederek Kobani’yi bir yığın toprağa dönüştürüyor, insanların canına kıyıyor. Bu insanların topraklarını savunmak için silaha ihtiyacı var. Sizin askerleriniz şehrin birkaç adım ötesinde, silahlanmış ama sadece izliyorlar. Unutmayın ki IŞİD’in Kobani’yi almasının sonuçları düşündüğünüzden daha ağır olacaktır. Ve elbette, etkileri bütün bölgeyi ve Türkiye’yi kapsayacak. Askeri güçleriniz ne için bekliyorlar? Kobani’nin bütün erkeklerinin katledilmesini, kadınlarının köle olarak alınmasını mı? En sonunda birkaç kere ateş ederek elimizden geleni yaptık mı diyecekler?

Sizin siyasi geleceğiniz bu anda şekilleniyor ve bunu düşünerek yorumlanacaktır. Unutmayın ki Kobani’nin Kürtlerine yardım etmeyi ertelemeniz çok kötü ve dönülmez sonuçlara yol açar. Bu durumda, sadece dünyaya karşı değil ama Türkiye’nin Kürtlerine ve insanlığı seven, Kürtlerle sınır kavramlarını düşünmeden dost olan Türk insanlarına sorumlusunuz. Ve bu insanlara cevap vermelisiniz. Eminim ki soydaşlarını, köklerini savunma ruhu sizde ve Türk insanlarında da vardır, ve bu yüzden inanıyorum ki bu iyiliğin ve insani beraberliğin değerini anlıyorsunuzdur. Unutmayın ki Kürtler coğrafi olarak birleşik değil ve birbirlerine uzak olabilirler ama, ortak ruhları vardır ve o ruhun parçaları bir yerdedir. Kobani’nin Kürtleri insan ve sizin komşunuz, onların gelecekleri sizin ve diğer insanların geleceklerinden ayrı değil. Kobani’ye yardım etmek insanlığa yardım etmektir, kendinize yardım etmektir. Çünkü, çok uzak olmayan gelecekte, bu isteklerin, acıların, ateş ve küllerin altından Kürtlere ait olan bağımsız bir ülke çıkacak. Ve o gün, kimlerin acı çektiğini, kimlerin yardım ettiğini, kimlerin yaralarını sardığını, kimlerin yardım etmediğini ve yalandan yardım eder gibi göründüğünü unutmayacaklar.

Şimdi, hepimiz için harekete geçme zamanı, sözlerimizi tutma zamanı. Daha sonrası çok geç olabilir. Kalbinizde masum Kürtlerin acı çekmelerine birazcık bile şefkatiniz varsa, en azından sınırınızı silahsız olsa bile kendi elleri ile savaşmak, dünyaya yine topraklarını savunacaklarını göstermek isteyen Kürtler için açın.

Sayın Davutoğlu,

Yarın çok geç olabilir, Kobani için, sizin için, ve dünya için.

Bahman Ghobadi”

(İmcTv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.