ManşetTürkiye

Bahçeli’nin istediği oldu, Meclis Başkanı AKP’den

0

meclisyeniHDP konusunda olumsuz tavrını açıkça sürdüren ve HDP’nin yaptığının tam tersini yapacaklarını ilan eden MHP lideri Devlet Bahçeli’nin isteği oldu. MHP’nin geçersiz oy kullanarak verdiği örtülü destekle T.B.M.M. kendine AKP’li bir başkan seçti.

Meclis Başkanlığı için yapılan seçimlerin ilk üç turunda hiç bir aday gerekli sayıya ulaşamadığı için dördüncü ve son tura  kalan iki adaydan en çok oy alan AKP adayı İsmet Yılmaz Meclis Başkanı oldu.

İsmet Yılmaz, dördüncü turda 258 oyla TBMM Başkanı oldu. Deniz Baykal, 182 oy alırken, 547 milletvekilinin katıldığı oylamada 78 oy geçersiz sayıldı. Oylamada 29 boş oy kullanıldı.

Meclis Başkanlığı seçiminin dünkü ilk tur oylamasında, Milli Savunma Bakanı ve AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy aldı. 2 oy boş çıktı.

İkinci turda Deniz Baykal 128, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 80 oy aldı.

Bugün yapılan üçüncü tur oylamada İsmet Yılmaz 259 Deniz Baykal 129, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat  78 oy aldı. İki oy da boş çıktı.

 

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.