Hafta SonuManşet

bahceee’de takas pazarı ve minik ayaklar toprakla buluşuyor

0

Bir süredir hayalini kurduğumuzu ebeveyn ve çocuk dostu bir mekan olan bahceee’yi, uzun, yorucu ve titiz bir çalışmanın ardından Temmuz 2017 itibariyle açtık.

Bu yola birlikte çıkan iki kadın olarak hamile kaldığımızda hayatlarımızın değişeceğini elbette ki biliyorduk ama bu kadarına biz de hazır değildik. İstanbul gibi bir metropolün kent planı kadın ve çocuk dostu olmaktan o kadar uzak ki, çocuk sahibi olduktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı.

Kaldırımlar bebek arabasıyla aşılacak engelli parkurlarına, yarım saatlik çay molası lükse, arkadaşlarla sohbet bir hayale dönüştü. Çocuklar temiz hava alsın, yeşil görsün dedikçe 2 bina arasındaki 2 ağaç, salıncak ve kaydıraktan oluşan parklarda bulduk kendimizi. Durum böyle olunca kendi derdimize kendimiz çözüm üretmeye karar verdik ve bahceee’yi hayata geçirdik. Kuzguncuğa inerken önünden geçtiğimiz fidanlık hem bizim hem de başka ailelerin sığınağı oldu.

bahceee’de çocuklar kendi özgür ve bağımsız oyunlarını deneyimlerken, anne babalar da keyifli vakit geçirip çaylarını yudumlayıp yemeklerini rahatça yiyebiliyor. Çocukların da bizlerin de ihtiyacı olan şey lüks değil sadelik aslında. Bu yanıyla bahceee oldukça mütevazi ama şehrin ortasında hem sunduğu imkanlar hem de konforuyla oldukça farklı bir mekan.

bahceee’yi planlarken üstünde en çok durduğumuz şey paylaşmaktı. Deneyimlerimizi, neşemizi, sorunlarımızı, ihtiyaçlarımızı, çözümlerimizi paylaşmak için bir araya geldiğimiz bir yer olsun istiyoruz bahceee. Bunun bir tarafı da kendimizde olan ve artık ihtiyacımız olmayan şeyleri de paylaşmak aslında. İktisat derslerinde öğretilen “Kaynaklar Sınırlı İhtiyaçlar Sınırsız” sözüne de bir yanıyla itiraz bu aynı zamanda. Başka türlü yaşamayı hedeflersek ihtiyaçlarımızı da sınırlandırabiliriz. Yeryüzündeki kaynaklar bir nesille ve bir türe ait değil! İklim değişikliği, kaynakların hızla tükenmesi gibi dünyanın karşı karşıya olduğu sorunları göz önüne alırsak, harcarken de kullanırken de birkaç defa düşünmek hepimizin hem ihtiyacı hem de sorumluluğu ve zorunluluğu.

 

Bizler kendi çocuklarımızı büyütürken arkadaşlarımızdan kardeşlerimizden gelen kıyafet ve anne-bebek ürünlerinin çok faydasını gördük. 1 beşiği, oyun halısını bir çocuk değil 5 çocuk ardı ardına kullandı. En son kimde kaldı bilmiyoruz. Paylaşım ekonomisiyle masraflarımız neredeyse 3’te 1’e düştü bu şekilde. Eskilerin bir sözü vardır  “çocuğun giydiği haram, yediği helal” diye. Bu sözü sıklıkla hatırladık ve hak verdik. Bir hevesle alınan tulumu bir kerecik giydiremeden belki de en çok büyük yeğenin küçülenlerini giydirdik çocuklarımıza. O tulumu da geniş ailemize yeni katılan bebelerimize yetiştirdik. Bu değiş- tokuşu şimdi de bahceee’de yapalım istedik.

“Seneye de giyer”  diyemediğiniz, “Biz çok sevdik, eğlendik, peki şimdi kim ister?” ya da “ Biz çok faydalandık, her anne-bebeğe lazım ” dediğiniz, iyi durumda olan 0-6  yaş arası kıyafet, oyuncak, kitap ve anne-bebek ürününü değiştirmek üzere 10 Eylül Pazar günü saat:12:00 -18:00 arası bahceee’de Takas Pazarına bekliyoruz. Ayrıca Takas etkinliğimizden önce saat:11:00-12:00 arasında 3 yaş üstü çocuklar için Melis Hoca ile JOIMOVE dans etkinliğimiz olacak.

Bu sefer takasta en fazla 7 parça ürün değiş tokuş yapacağız ki bir daha bir araya gelmek için daha başka sebeplerimiz de olsun.

Takasa gelenlerden, 0-6 yaş grubu çocuklar için şiddet içermeyen, ayrımcı olmayan, yaratıcılığı destekleyen, çevre dostu, güvenli ve eğitsel içerikli kullanmadığı 1 adet oyuncağı Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Oyuncak Kütüphanesi için getirmesini bekliyoruz.

Facebook/bahceee.ist

İnstagram/ @bahceee.ist

Web : www.bahceee.com

 

 

 

Bahceee Ekibi

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.