Spor

Badminton heyecanı başladı

0

Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Üniversiteler Badminton 1. Lig Müsabakaları başladı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun 2011 faaliyet programında yer alan Badminton 1. Lig Müsabakaları, Alanya’nın Atatürk Spor Salonu’nda yapılıyor. 10 takımın mücadele edeceği karşılaşmalar sonunda birinci olan takım Badminton Süper Ligi’ne yükselirken, son 5 takım 2. lig grubuna düşecek. Müsabakalar 3 Nisan Cumartesi günü sona erecek.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Zafer Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1. lig müsabakalarının haricinde başarılı sporcuların katıldığı ferdi erkek ve ferdi bayan karşılaşmalarının da yapıldığını kaydetti.

Şahin, ”Türkiye Üniversiteler Badminton 1. Lig müsabakaları Alanya’da yapılıyor. Müsabakalara 10 üniversite takımı katıldı. Müsabakalar sonucunda birinci olan takım Süper Lig’e yükselecek. Son 5’e kalan takım ise 2. lig grubuna düşecek. Ayrıca badminton müsabakalarında tek bayan ve tek erkekten oluşan ferdi takımlar da karşılaşacak” dedi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak da badminton sporunun Alanya’daki okullarda yaygınlaştırıldığını ve ilçede bu spora olan ilginin arttığını belirtti. Tamrak, organizasyon kapsamında 80’i sporcu olmak üzere teknik heyet ve hakemlerden oluşan 250 kişinin ilçeye geldiğini bildirdi.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.