Hafta SonuKitapManşet

Bab-ı Esrar – Ahmet Ümit

0

Londra’da yaşayan sigortacı Karen Kimya Greenwood, yanan bir otel vakasını çözümlemek için Konya’ya gelir. Türk olan babasının 12 yaşındayken kendilerini bir erkek için terk edip gitmesi sebebiyle ona olan kızgınlığı halen devam etmektedir. Karen hem madden doğuya gelmiştir hem de manen. Onun zaman içinde Kimya’ya dönüşmesi kitapta tasavvuf felsefi de kullanılarak anlatılmaktadır.

Gerçek ve rüyanın birbirine karıştığı Konya’nın mistik atmosferi içinde Şemsi Tebrizi ve Mevlana üzerinden babası Poyraz’ı anlar ve affeder. Kimya’nın adı da Mevlana’nın evlatlığından gelmekte olup, babası bir Mevleviyken annesi Susan’la evlenerek maddi hayata karışmıştır ancak aradığının bu olmadığını anlaması üzerine Şah Nesim’le birlikte tekrar manevi dünyaya geçmiştir.

Ahmet-Ümit2

Benim gibi Ahmet Ümit’in polisiye kitaplarından, Komiser Nevzat’ın maceralarından hoşlananlar, bu kitapta aradıkları macera tadını bulamasalar bile tasavvuf felsefesi ve fantastik yanıyla farklı okuma deneyimleri edinecekleri muhakkaktır. Bu vesileyle şunu müjdeleyeyim, Ahmet Ümit’in son kitabı Beyoğlu’nun En Güzel Abisi bir Komiser Nevzat polisiyesi.

Not: Bu yazının videosunu aşağıdaki linkten Uzman Tv’den izleyebilirsiniz.

http://www.uzmantv.com/ahmet-umitin-bab–i-esrar-kitabinda-neler-anlatiliyor

 

Mehmet Fırat Pürselim

mehmet-fırat-pürselim

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.