DünyaManşet

Azerbaycan posta pulları Ermenistan karşıtı propaganda ile suçlanıyor

0

Azerbaycan’da ülkenin Covid-19 mücadelesini ve 2020 Dağlık Karabağ Savaşı’nı anan yeni posta pullarında yer alan görseller Ermenistan’dan büyük tepki topladı.

Posta pullarında kullanılan bir görselde Azerbaycan haritasının üzerinde duran ve Dağlık Karabağ bölgesini dezenfekte eden bir uzman resmediliyor. Bu da birçok kişinin posta pulu ile Ermenilerin ‘yok edilmesi gereke bir virüs’ olarak tasvir edildiğini iddia etmesine sebep oldu.

Armen Press’in aktardığına göre Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, parlamentoda yaptığı bir konuşmada posta pullarını eleştirerek ‘Bu posta pullarının basılması kabul edilemez’ ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ’da neler yaşandı?

Ermenistanlılar tarafından Artsakh olarak bilinen Dağlık Karabağ, hem Ermenistan hem de Azerbaycan’ın sahip olduğu ve uzun zamandır iki ülke arasında savaşa neden olan bir bölge.  Bölgedeki çatışmalar en son Eylül ayında patlak vermişti. Çatışmalar, Rusya’nın arabuluculuğunda yapılan bir anlaşma ile sona erdi.

Anlaşma, Ermenistan’ın şu anda Azerbaycan kontrolü altında olan Dağlık Karabağ dahilindeki çeşitli bölgelerden çekilmesi gerektiğini belirledi. Çatışmada her iki taraftan aralarında sivillerin de bulunduğu binlerce kişi öldü. Çoğunluğu Ermenistanlı olmak üzere on binlerce kişi yerlerinden edildi.

Azerbaycan: 2020’nin iki önemli mücadelesi

Calvert Journal’ın aktardığına göre Azerbaycan yetkilileri pulların 2020’nin en önemli iki mücadelesine adandığını söyledi: Koronavirüs salgını ve Dağlık Karabağ Savaşı.  Pullarda sağlık çalışanları ile askerler ve mayın temizleme uzmanları ya yana gösterildikleri kolajlar yer alıyor.

Azerbaycan çatışmalar Eylül ayında patlak verdiğinde de benzer propagandalar kullanmış, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 4 Ekim’de ulusa sesleniş konuşmasında Azerbaycan askerlerinin “Ermenileri Dağlık Karabağ’dan köpekler gibi uzaklaştırıldığını” söylemişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.