ManşetTürkiye

Ayşen Gruda, “Barış için mağaralara gidip PKK’lılar ile görüşebilirim”

0

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda, “Bu devlet bana bir görev verirse ben korkmadan ama hiç korkmadan mağaralara gidip o insanları ikna ederim. Masal anlatsam bile beni dinlerler” dedi.

Taraf gazetesinden Serkan Ayazoğlu ve Ümit Aslanbay “Türkiye barışını arıyor” başlığı altında birçok ismin PKK sorununa ilişkin görüşlerini aldı. Yazı dizisinin ilk bölümünde Hidayet Şefkatli Tuksal, Oral Çalışlar, Ayşen Gruda ve Adalet Ağaoğlu yer aldı.

Yazı dizisinin ilk bölümünde görüşlerine yer verilen sinema ve tiyatro sanatçısı Ayşen Gruda, barışa katkı sağlamak adına PKK üyeleri ile görüşmeye hazır olduğunu belirtti, “Bu devlet bana bir görev verirse ben korkmadan ama hiç korkmadan mağaralara gidip o insanları ikna ederim” diyen Gruda, tiyatro turnesi için Siirtte bulunduğu sırada gördüğü bir askeri unutamadığını, askerlerin kendisine el salladıklarını anımsatarak sanatçı kimliği ile buzları eritebileceğini ifade etti.

“Benim nüfus kâğıdımda Türk olduğum yazar ama aklı başında bir insan için bunların hiçbir önemi yoktur. Dövüşe dövüşe değil masa başında konuşa konuşa halletmemiz gerekiyor. İnanıyorum aklı başında siyasiler, insanlar bunları görüyorlar. Hepimizin çocukları var. Bu savaş çok gereksiz” şeklinde konuşan Ayşen Gruda, kendi oynadığı filmler ile büyüdüklerini belirttiği PKK üyelerinin kendisine bir şey yapmayacaklarını söyledi.

Gruda, “Eğer ki bu konuda katkım olacak ise mağaralara kadar gitmeye razıyım. PKK mağaralarına giderim. Bu devlet bana bir görev verirse ben korkmadan ama hiç korkmadan mağaralara gidip o insanları ikna ederim. Masal anlatsam bile beni dinlerler.” diyerek bu barış sürecinde etkin görev almak istediğini dile getirdi.

(Taraf, Yeşil Gazete, T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.