ManşetTürkiye

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı

0

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un dün (13 Eylül Çarşamba) Ankara’da yapılan cenaze törenine ırkçı bir grup saldırdı. Defnedilen cenaze topraktan tekrar çıkarıldı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un bugün Ankara Gölbaşı İncek Mezarlığındaki cenaze törenine ırkçı saldırı düzenlendi.

Kandıra F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Tuğluk, hapishaneden izinli olarak çıkarılıp annesinin cenaze törenine katılmıştı.

Batıkent Cemevi’de düzenlenen tören sonrasında Gölbaşı İncek Mezarlığı’na defin işlemi yapılırken, mezarlıkta toplanan ve dışarıdan getirilen ırkçı bir grup slogan ve hakaretlerle cenazenin gömülmesini engellemek istedi. Defin işlemi yapıldı, ancak gerilim devam ediyor. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve milletvekillerinin de bulunduğu cenazeye katılanlar, sosyal medyadan “faşistler etrafımızı sardı” şeklinde paylaşımda bulunuyor.

“Burası Ermeni toprağı değil” diye bağıran ırkçıların sayısı artarken, polisin müdahalede bulunmaması dikkat çekti.

Mezarlıkta saatlerce süren saldırı sonrası Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedildiği topraktan tekrar çıkartıldı.

Irkçı grubun saldırıları devam ederken, Hatun Tuğluk’un cenazesi mezarından çıkarıldı. Cenazeyi alan HDP’lilerin de etrafı ırkçılarca sarılmış durumda.

Aile cenazeyi Dersim’e götürmeye karar verdi. Cenaze cemevine kaldırıldı.

Tuğluk’un annesinin cenazesine katılan ve saldırıya uğrayanlar arasında bulunan görevden uzaklaştırılan DBP’li Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık ise saldırıya ilişkin yaptığı ilk yorumda “Katliam tehdidi altındayız. Cenazemizi defnetmeye bile izin vermiyorlar” demişti.

Aysel Tuğluk 9 aydır tutuklu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, bir dönem DTK eşbaşkanlığı görevini de yürüten Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, 28 Aralık 2016 tarihinde tutuklanmıştı.

 

(Artı Gerçek, Gazete Karınca)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.