ManşetTürkiye

Ayşe öğretmen’ cezaevine, ÖSYM Başkanı evine

0

Beyaz Show’da sarf ettiği “Çocuklar ölmesin” sözleriyle ‘terör örgütü propagandasıyaptığı gerekçesiyle bir yıl üç ay hapis cezası alan ve infazı ertelenen öğretmen Ayşe Çelik yeniden cezaevine girdi. FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ise ev hapsinde tutulacak.

Ayşe Çelik kızı Deran’ı annesine bırakarak yeniden Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne girdi.

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla dava açılan öğretmen Ayşe Çelik, yeniden cezaevine kondu. Çelik’e verilen bir yıl üç ay hapis cezası 2 Ekim 2017’de onanmış ve altı aylık infaz erteleme süresi dolduğu için 20 Nisan 2018’de altı aylık kızıyla birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne konmuştu.

Ayşe öğretmenin isteği üzerine, daha sonra altı aylık kızı cezaevinden çıkarılarak ailesine teslim edildi. Avukatının başvurusunu değerlendiren Diyarbakır İnfaz Hakimliği de infaz erteleme talebini kabul ederek Çelik’i 4 Mayıs 2018’de tahliye etti. Çelik’in infazı 19 Ekim 2018’de ikinci kez ertelenmişti.

Ayşe Çelik, dün erteleme süresinin dolmasının ardından adliyeye gitti. Tutuklanan öğretmenin kızı Deran’ı annesine bıraktığı öğrenildi.

Eski ÖSYM Başkanı Demir, adli kontrol kapsamında elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulacak.

Şifre skandalına adli kontrol

Öte yandan FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan eski Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir adli kontrolle serbest bırakıldı. Demir’in ev hapsinde tutulacağı belirtildi.

Cemaatin ÖSYM başkanlığındaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 8 Nisan’da Bursa Kestel’de Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil firmasında yakalanan Demir, ‘silahlı terör örgütüne üyelik’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Prof. Ali Demir Eylül 2010’da ÖSYM başkanı olarak atanmış ve süresinin dolduğu 29 Mart 2015’e kadar bu görevi yürütmüştü. Demir’in görevde olduğu 2011 yılında üniversite sınavında matematik sorularının yanıtlarının bir şifrelemeyle verildiği ortaya çıkmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.