ManşetTürkiye

Ayşe Gökkan açlık grevine son verdi

0


Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Suriye sınırına örülen duvara karşı ölüm orucuna giden Belediye Başkanı Ayşe Gökkan‘a destek mitingi yapıldı. Gökkan’ın eylemi sona erdirdiği açıklandı.

Mardin’in Nusaybin ile Suriye’nin Kamışlı İlçesi’ni birbirinden ayıran sınır üzerinde güvenlik amaçlı yapımı süren beton duvarı protesto etmek için Nusaybin Belediye Başkanı BDP ‘li Ayşe Gökkan, 8 gün önce sınırda açlık grevi eylemi başlattı. Gökkan’ın eylemi devam ederken, BDP’liler duvarı protesto etmek için ilçede bugün miting düzenledi. Gökkan’ın eylemi sona erdirdiği açıklandı.

Valilik mitinge izin vermeyeceğini açıklaması üzerine kentte byüyük gerginlik çıktı, esanf kısmen kepenk kapattı. Buna rağmen öğleye doğru başlayan mitinge BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak da katılırken Ayşe Gökkan ambulansla alana getirildi. Gökkan, miting alanında Mehmet Öcalan ve Selahattin Demirtaş’ın yanına oturdu. Mitinge onbinlerce kişinin katıldığı bildirildi.

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, açlık grevini bitirmeden önce yaptığı açıklamada, “Sınırlar yüz kızartıcıdır, sınırlara da gerek yok, her tarafta sınırlar kalktı. Sınırların içersinde duvarda örülmesi daha fazla bir yüz kızartıcıdır. Biz kadınlar biliyoruz ki, bu sınırlar ölçülerek kendi babasının malıymış gibi birbirleriye paylaştırmışlar. Demişler burası senin burası benim, kimse bu arsaları kimse işgal edemez demişler. Biz kadınlar olarak bu şekilde kabul etmiyoruz. Sınırlar olduğunda kadınlar bir ülkeden bir ülkeye geçtiği zaman işkence çekiyorlar. Dünyanın en büyük ticareti kanını satmakla olmuş. Bu da sınırlar yüzünden olmuş. Biz doğu kadınları olarak sınırları kabul etmiyoruz. Söz konusu sadece duvarda değil, Kürdistan’da, Mardin’de Süryani, Kendali, Arap, Yezidi, Asuri, Kürtler burada yaşıyor. Suriye’nin Kamışlı kenti Rojavası’nda halkın parçalanmasına izin vermeyiz. Sınırlarla bölgeler bölündüğünde halklar parçalanıyor, kadınlar ise parça parça oluyor. Bu yüzden bu parçalamayı kabul etmiyoruz. Bu yüzyılda biz kadınlar olarak kesinlikle sınırları kabul etmiyoruz” dedi.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.