TürkiyeUncategorized

AYM’den Altan ve Ilıcak’a ret

0

Anayasa Mahkemesi, gazeteciler Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın yaptığı bireysel başvuruyu reddetti, Ali Bulaç hakkında ise hak ihlali kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi, gazeteciler Bülent Utku, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Aksoy, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Ali Bulaç’ın bireysel başvurularını dün ve bugünkü Genel Kurul toplantılarında ele aldı.

Yüksek Mahkeme dün Kadri Gürsel ve Murat Aksoy’un, ‘kişi özgürlüğü ve güvenliği ile ifade özgürlüğü’ haklarının ihlal edildiğine karar vermiş; diğer başvuruculardan, Cumhuriyet davasından yargılanan Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Bülent Utku ve Akın Atalay’ın bireysel başvurularını ise reddemişti. .

Altan ve Bulaç için oy çokluğu, Ilıcak için oy birliği

Anaya Mahkemesi Genel Kurulu bugün de gazeteciler Ahmet Altan, Ali Bulaç ve Nazlı Ilıcak’ın bireysel başvurularını ele almak üzere toplandı. Gazeteciler, ‘uygulanan gözaltı ve tutuklama tedbirlerinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, gazetecilik faaliyeti ve ifade özgürlüğü kapsamındaki eylemlerin tutuklamaya konu edilmesi nedeniyle ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği’ iddialarına ilişkin ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuştu.

Genel Kurul, ‘darbe çağrışımı’ davasında tutuklu yargılanan Ahmet Altan’ın bireysel başvurusunu ‘hak ihlali olmadığı’ gerekçesiyle reddetti. Nazlı IIıcak’ın başvurusu da  oy birliğiyle reddedildi. Ali Bulaç’ın bireysel başvurusunda ise hak ihlali kararı verildi. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nun, Altan ve Bulaç hakkındaki kararları oy çokluğuyla aldığı öğrenildi.

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak yerel mahkemenin ‘anayasayı ihlal’ iddiasıyla haklarında verdiği müebbet hapis cezasını çekmek üzere halen cezaevinde.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.