ManşetTürkiye

Ayla Akat Ata bacağını kaybedebilir

0

Batman’da, Yüksek Seçim Kurulu’nun bağımsız adaylarla ilgili kararının protesto edildiği gösteriler sırasında çıkan olaylarda sağ bacağına gaz bombası isabet eden BDP’den istifa eden Batman bağımsız Milletvekili Ayla Akat Ata, kangren olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Batman’da, Yüksek Seçim Kurulu’nun bağımsız adaylarla ilgili kararının protesto edildiği gösteriler sırasında çıkan olaylarda sağ bacağına gaz bombası isabet eden BDP’den istifa eden Batman bağımsız Milletvekili Ayla Akat Ata, “Sonuç ne olursa olsun, bacağım kesilse bile halkın arasında olamaya devam edeceğim” dedi.

Batman’da 21 Nisan günü çıkan olaylarda polisin attığı gaz bombalarından birinin bacağına isabet etmesi üzerine yaralanan Ayla Akat Ata, yürümekte güçlük çektiğini ve bacağının morarıp yaranın büyüdüğünü söyleyerek Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Ata, hastanenin yanık servisinde tedaviye alındı. Doktorların, yaranın bulunduğu bölgede doku ölümünün başladığını ve kangren olma riskinin bulunduğunu, yanmanın kimyasal kaynaklı olduğu için normal yanık tedavisi ile giderilemeyeceğini söyledikleri belirtildi.

’BACAĞIM KESİLSE BİLE’
Bir süre önce polisler hakkında suç duyurusunda bulunan, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yatarak tedaviye alındığını belirten Ayla Akat Ata, tedaviyi sürdüren doktorun yurt dışına bir seminere gitmesi nedeniyle, ’ayağının askıda kalması’ şartı ile eve gönderildiğini söyledi.

Seçildikleri günden itibaren bir çok arkadaşlarının saldırıya maruz kaldığını ve bu saldırılarla seçilmişlerin halktan uzaklaştırmanın hedeflendiğini ileri süren Ayla Akat Ata, bu seçimde en farklı sonucu Batman’da almayı hedeflediklerini söyledi. Ata, “Ne olursa olsun seçim çalışmalarına bıraktığımız yerden devam edeceğim. Halka verdiğimiz sözü yerine getiriceğiz. Şu anda seçim güvenliğini tehdit eden kolluk kuvvetleridir. Gerekirse koltuk değnekleriyle çalışarak mücadeleye devam edeceğim” dedi.

Daha önce de Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’ın da polis müdahalesi sonucu kalçasından yaralandığını hatılatan Ayla Akat Ata, “Sonuç ne olursa olsun, bacağım kesilse bile halkın arasında olamaya devam edeceğim. Yaşanan saldırıyla ilgili görüntüleri TBMM Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na gönderdik. Sorumlular hakkında da Batman Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Bu konuda gelişme olup olmadığını bilmiyorum” diye konuştu. (Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.