Hayvan HaklarıManşetYerel

Aydın’da sokak hayvanlarına zehirli saldırıda 30 köpek ve 3 tilki öldürüldü

0
Sokak hayvanları

Nazilli ilçesi Çapahasan Mahallesi‘nde 13 Aralık’ta, 2 ayrı sokakta 5 sokak köpeği ölü bulunmuştu. İhbar üzerine bölgeye Nazilli Belediyesi ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri sevk edilmişti ve yapılan incelemelerde, sokak hayvanlarının zehirlendiği belirlenmişti. 

DHA’nın haberine göre, 14 Aralık’ta da (dün) Aydın Çapahasan’a 3 kilometre mesafedeki Yeşil Mahalle’de 8 sokak köpeği daha ölü bulundu. Aynı zamanda Köşk ilçesi Çarşı Mahallesi Çekirdek Deresi yakınlarında da vatandaşlar, çok sayıda ölü köpek görünce yetkililere bilgi verdi. 

İhbar üzerine bölgeye polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. Dere kenarında 17 köpek ile 3 tilki ölü bulundu. Çevredeki tavuk eti parçalarının ekipler tarafından incelenmek üzere alındığı öğrenildi. Köpek ve tilkilerin neden zehirlendikleri yapılan incelemeden sonra belli olacak. Ölümlere ilişkin emniyetin çalışmaları sürüyor.

Sokaklarda yaşayan köpeklerin toplanması ve kısırlaştırılmasına ilişkin komisyon kuruldu
Bilecik’te katliam: 14 köpek ölü, bir köpek yaralı halde bulundu

‘Bu hayvanların sonu böyle olmamalı’

Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu, Aydın’ın Nazilli ilçesinde öldürülen köpekler duyulur duyulmaz, bölgede incelemelerde bulundu.

Tığoğlu, sahipsiz hayvanların kısırlaştırılarak popülasyonlarının kontrol altına alınması gerektiğini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: “Bizim eskiden hayvanlarla iç içe yaşayan çok güzel bir Anadolu kültürümüz vardı. Ama ne yazık ki, maalesef bu yok oldu ve kayboldu. Şu anda sokakta hayvan olmamasını modernlik zanneden bir topluluk haline geldik. Çok yazık, bu çok üzücü bir olay. Çevremizde kedi ya da köpeğin olmadığı bir dünya kurmaya çalışıyoruz. Bunun doğru olmadığını zaten biliyoruz. Bu hayvanların sonunun böyle olmaması gerekiyor. Bu duruma artık acilen bir çözüm bulunması gerekiyor.” Tığoğlu, köpekleri zehirleyen kişilerin bir an önce tespit edilip, hak ettiği cezayı almasını istedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.