Hayvan HaklarıManşet

Ayasofya’nın kedisi Gli’den mesaj var: Getirdiğiniz mamaları sokak kedilerine verin, flaşsız fotoğraf çekin

0

Geçen Cuma ibadete açılan Ayasofya‘nın simgelerinden Kedi Gli, aşırı kalabalığın yarattığı izdiham ve vatandaşların aşırı ilgisinden mustarip. Yapıyı ziyaret eden birçok kişi, onunla fotoğraf çektirmek için yarışıyor, yiyecek vermeye ve sevmeye çalışıyor. Ancak bu aşırı ilgi hayvanı huzursuz ediyor ve sağlığı için tehdit oluşturuyor.  

Bu nedenle Gli için açılan ve 70 bin takipçisi olan Instagram hesabından paylaşılan bir mesajla Ayasofya’ya gelenlerin yaşlı kediyle ilgili uyması gereken hususlara dikkat çekildi. Mesajda Gli’nin 16 yaşında olduğu ve kalbinin eskisi kadar güçlü olmadığı belirtilerek, flaşsız ve uzaktan fotoğraf çekilmesi, hayvana maskesiz yaklaşılmaması istendi.

Ayrıca özel diyet mama verilmesi gereken Gli’nin dışarıdan gelen mamaları yiyemediği, bu yüzden mama getirmek isteyenlerin sokak hayvanlarını beslemesi çağrısı yapıldı. 

View this post on Instagram

Sevgili Arkadaşlar, Hepinize merhaba ?? Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim ❤️ama ben 16 yaşında yaşlı bir kediyim .Yani bu insan yaşıyla 81 yaşına denk geliyor. Kalbim eskisi kadar kuvvetli değil. Beni gerçekten seviyor musun❤️? 1?FLAŞSIZ VE UZAKTAN FOTOĞRAF ÇEK ? 2?BANA DIŞARDAN MAMA GETİRME ?ÇÜNKÜ BENİM MAMAM ÖZEL DİYET MAMASI 3?BANA GETİRDİĞİN MAMALARI BENİM İÇİN HAYIR YAP SOKAK HAYVANLARINA BAĞIŞLA ✌? 4?MASKESİZ BANA YAKLAŞMA? 5? ÇOK SEV ÇOK SEVİL İmza Gli ???? Hepinize pati dolusu sevgiler????????????? ? @vdt.byrktr_ Fotoğraflar için teşekkürler Vedat ? Hello my dear friends ?? Thanks a lot for all your attention ❤️ but as you know, I am 16 years old. That means almost 81 human years. I am not as strong as once I was. If you really love me ❤️? 1 ? Don't use flash and don't come too close when taking my pictures ? 2 ? Don't feed me ? I need special foods to stay healthy 3 ? If you brought food for me, give it to my friends outside ✌? 4 ? Please wear a mask ? 5 ? Love and be loved Signed, Gli ???? Have a paw-some day! ?????????????

A post shared by Ayasofya Kedisi Gli (@hagiasophiacat) on

You may also like

Comments

Comments are closed.