DünyaManşet

Avustralya Başbakanı bebeği zorla elinden alınan bekar annelerden özür diledi

0
Avustralya Başbakanı Julia Gillard

Avustralya Başbakanı Julia Gillard, İkinci Dünya Savaşı sonrası çocuğu zorla elinden alınan binlerce anneden özür diledi. Başbakan’ın konuşması sırasında 800’e yakın kişi gözyaşlarına hâkim olamadı.

Avustralya Başbakanı Julia Gillard

Avustralya’da 1950-70 yılları arasında çoğu bekar olan anneler, devlet zoruyla bebeklerinden vazgeçmek zorunda bırakılmıştı. Bekar olduğu veya anneliğe uygun olmadığı gerekçeleriyle annelerinden alınan çocuklar ise evli ve çocuksuz ailelere verilmişti.

Başkent Canberra’da meclis kürsüsünden halka seslenen Başbakan Gillard, “Bugün bu meclis Avustralya halkı adına sorumluluğu üzerine alıyor ve anneleri bebeklerinden zorla ayıran, hayat boyu sürecek acı ve ıstırapa sebep olan politika ve uygulamalar sebebiyle özür diliyor.” dedi.

Başbakan'ın konuşması sırasında 800'e yakın kişi gözyaşlarına hâkim olamadı

Avustralyalı Başbakan’ın konuşması sırasında “zorla evlatlık” politikasından etkilenen 800’e yakın kişi gözyaşlarına hâkim olamadı. Gillard’ı konuşmasının ardından parlamento binasının büyük salonunda bulunan yüzlerce kişi ayakta alkışladı.

Yıllarca uygulanan zorla evlatlık politikasının mağdur ettiği binlerce aile için hükümet 5 milyon Avustralya doları ayırdı. Milyon dolarlık bu fonun, uygulamadan etkilenen annelere verilecek destek ve ailelerin yeniden birleşmesi için kullanılacağı belirtildi.

(BBCabcnewsDünya Bülteni)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.