ManşetTürkiye

Avrupa Yeşillerinden seçim değerlendirmesi: Demokrasi ve insan hakları için umut verici

0

avrupa yeşilleriAvrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu, Türkiye’deki yapılan seçimin sonuçları için “Türkiye’deki  demokrasi ve insan hakları için umut veriyor” dedi.

Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, Türkiye’deki seçim sonuçlarına ilişkin açıklamasında “Bu seçim, Türkiye’de demokrasi ve insan hakları için umut veriyor” dedikten sonra son dönemde Türkiye’de görülen “temel demokratik kurallar ve değerlerden dramatik sapmadan sonra bu seçim, Türk toplumun önemli bir bölümü bunu kabul etmeye istekli olmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

 

Almanya’daki  Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Türkiye’de gerçekleştirilen  genel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özdemir seçimlerde demokrasinin, hukuk devletinin ve özgürlüklerin kazandığını vurgul35 cem özdemir...adı.

‘Erdoğan’ın sarayında şimşekler çaktı’

Özdemir, “Seçim sonuçlarıyla Erdoğan’ın sarayında şimşekler çaktı. Erdoğan’ın Türkiye’de Putin gibi modern bir sultanlık kurma hayali sone erdi. Seçmen rejim değişikliği istemedi. Demokrasi, hukuk ve özgürlükler kazandı. Bir partinin uzun süre tek başına iktidar olmasının demokrasi için iyi bir şey değil. Bunu Türkiye’de de gördük. Uzun süre iktidar olanlar, ülkeyi kendi malı olarak görebiliyor” diye konuştu.

Seçimlerden önce Alman Yeşiller Partisi olarak HDP’ye destek çağrısı yaptıklarını hatırlatan Cem Özdemir HDP’nin yüzde 10 barajı aşarak Meclis’e girmesini ise şu sözlerle değerlendirdi:

“HDP’nin Meclis’e girmesi inşallah barış sürecine olumlu katkı verecektir. HDP’nin Türkiye partisi olması çabasına destek veriyor ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın sözlerini esas olarak alıyoruz. HDP Türkiye’de bütün sorunlara çözüm arayan, bütün kesimleri kucaklayan bir hareket olmalıdır. Türkiye’nin bütün sorunları HDP’nin de sorunu olmalı.”

Özdemir seçim sonuçları sonrası kurulacak hükümetin, demokrasi, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü konusundaki tutumunun Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde belirleyici olacağını sözlerine ekledi.

 

Yeşil Gazete

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.