ManşetTürkiye

Avrupa Yeşillerinden Erdoğan’ın ziyaretinde yeşil kaygılar

0

frassoniAvrupa kurumları yetkilileri ile bir dizi görüşme yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Belçika ziyareti dolayısıyla Avrupa Yeşilleri kaygılarını dile getirdiler.

Avrupa Yeşiller Partisi eş başkanı Monica Frassoni bu ziyaretin Türkiye’deki demokratik istikrar yokluğunu, Türkiye’nin mülteci krizindeki rolünü, ve genel seçimler öncesinde muhalefet ve basın üzerindeki baskıyı konuşmak için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

“ Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirileri susturma amaçlı taktiklerinden artan bir şekilde kaygılıyız. Sandıkların yerini değiştirmeye yönelik çabaları ve HDP’li siyasetçilerin göz altına alınmalarını ve eski Yeşiller Partisi eş sözcüsü Hüseyin Güngör’ün tutuklanması bu taktiklerin bariz örnekleri.

“ Dahası, ordu, güvenlik güçleri ve terör örgütü işkence ve şiddet haberlerini dehşetle takip ediyoruz. Oysa daha bir kaç ay önce on yıllar süren çatışmaların son bulduğunu düşünüyorduk.

“ Türkiye Avrupa Birliğine girmeye aday bir ülkedir, yani Avrupa kurumları ve temsilcileri bu gelişmeler karşısında sessiz kalamaz.

” Bir yandan Türkiye’ye 2 milyonu aşan Suriyeli mülteciler konusunda yerel otoriteler ve sivil toplum işbirliğiyle yapıcı bir yardım sağlamalıyız. Öbür taraftan, Türk Hükümetinin IŞİD konusundaki şeffaflıktan uzak politikasına ve Suriye’deki Kürt mevzilerine yönelik saldırılarına göz yumamayız.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.