Spor

Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt’a memleketi Mersin’de coşkulu karşılama

0

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 100 metre engellide şampiyon olan Nevin Yanıt, memleketi Mersin’de muhteşem bir törenle karşılandı.

Üstü açık bir otobüse binen Nevin Yanıt ve beraberindeki Burcu Ayhan ve Tuğçe Şahutoğlu ile birlikte önce şehir içinde tur attı, ardından valiliği ziyaret etti.

Milli sporcular için Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde karşılama gerçekleştirildi. Buradaki karşılamaya sporcuların ailelerini yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin’e 2’nci kez altın madalya getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Yanıt, “Mersin’e altın madalya ile dönmek çok güzel bir duygu. Çok mutluyum, emeklerimin karşılığını aldım. 2010 yılında adıma bir atletizm sahası yapılmıştı. Tabi ki bunun yükü benim için oldukça fazlaydı. Ben bu adı korumaya çalıştım. Çok iyi bir şekilde de koruduğumu düşünüyorum. Önemli olan bundan sonra neler yapabileceğim, bu adı nerelere getirebileceğim. 2’nci altın madalyayı almak dünyada birkaç kişiye nasip olur. Ben de bunu başaranlardan biriyim. Şimdi önemli olan olimpiyatlarda bir şeyler yapabilmem. Olimpiyatlarda da en büyük hedefim ilk 8 atletin arasına girebilmektir. Ondan sonra da madalya mücadelesini vereceğim” dedi.

Hazırlanan üstü açık otobüse binen  Nevin Yanıt,  Burcu Ayhan ve Tuğçe Şahutoğlu, antrenörleri ile birlikte şehir turu yaptı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.