Yeşillerdenİklim KriziManşet

Avrupa Parlamentosu’nda onaylanan 32 doğal gaz projesine Yeşiller’den tepki

0

2050 yılında karbon nötr olma taahhüdünde bulunan Avrupa Birliği, Avrupa’yı nesiller boyunca fosil yakıt yakmaya itecek 32 doğal gaz altyapı projesini onayladı. 12 Şubat günü Avrupa Parlamentosu’nda oylanan proje 169’a karşı 443 oyla kabul edildi. 36 temsilci ise çekimser oy kullandı.

29 milyar Euro’luk yatırım

Altyapının toplam maliyetinin 29 milyar Euro olacağı tahmin ediliyor.  AB’nin fonlama programı kapsamında her bir projenin maliyetinin yüzde 50’sinin Avrupa vergi mükellefleri tarafından karşılanması öngörülüyor.

Yeşillerden ret oyu

Parlamento’da 69 sandalyeye sahip olan Avrupa Yeşilleri ise yapılan oylamada ret oyu kullandı.  Avrupa Yeşilleri milletvekili Marie Toussaint, proje için “bilimsel olarak saçmalık, politik ve ekonomik anlamda ise bir hata” değerlendirmesinde bulundu.

Cuffe: Kamu parası fosil yakıta aktarılmamalı

Projeye hayır oyu veren, Avrupa Yeşilleri milletvekili Ciarán Cuffe ise “iklim acil durumunun ciddiyeti ve iklim felaketini önlemek için kalan az zamanımız göz önünde bulundurulduğunda, fosil yakıt yatırımlarına kamu parasını aktarmak çok yanlış. Avrupa’nın enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapması gerekiyor” dedi.

 

More in Yeşillerden

You may also like

Comments

Comments are closed.