Sivil Toplum

Avaaz: Suriye’ye giden yolu aydınlatmak için harekete geç!

0

Dünyanın en büyük çevrimiçi aktivizm örgütlenmelerinden Avaaz.org, Suriye’de hastaneler dahil güvenli hiçbir yer kalmadığı gerekçesi ile kampanya başlattı. Örgüt, ülkedeki hastanelerin durumunu “dehşet içinde” olarak olarak tanımlıyor ve bu durumu engellemek için Suriye’nin ana destekçisi ve silah tedarikçisi Rusya’nın ikna edilebileceğini söylüyor. Bunun için, Almanya Başbakanı Merkel ve Türkiye Başbakanı Erdoğan, Rusya üzerinde nüfuzlarını kullanabilir ve Suriye’deki demokrasi hareketine destek verebilirler.

Avaaz’a göre Suriye’de şu ana kadar en az 5,500 kişi öldürüldü. Hastane personeli ve tanıkların ifadelerine göre, Suriye güvenlik güçleri demokrasi yanlısı onlarca göstericiyi yakalamak, işkence etmek ve öldürmek için hastaneleri ve Kızılay araçlarını kullanıyor. Aynı yöntemle doktorları da gözaltına alıyor. Bu uygulamalar uluslararası hukukun açık ihlalidir.

Avaaz: Dünya Eylemde

İki hafta önce Rusya, Suriye rejiminin masum insanları katletmesini önlemeyi hedefleyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni bloke edilmesine önayak oldu.

Almanya ve Türkiye’ye, Arap Birliği’yle birlikte hareket etmeleri ve Rusya’ya BM’nin Suriye için harekete geçmesini engellemekten vazgeçmesi yönünde baskı yapmaları çağrısında bulunan dilekçeyi imzalamak için tıklayınız.

 

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.