Spor

Atletizm milli takımı açıklandı

0

Güney Kore’nin Daegu kentinde 27 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 13. Dünya Atletizm Şampiyonası‘nda yarışacak Türk Milli Takımı‘nın listesi açıklandı.

Şampiyonada mücadele edecek toplam 21 Türk sporcu arasında 26. Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda yarışan Fatih Avan, Meliz Redif, Pınar Saka, Merve Aydın, Binnaz Uslu, Nevin Yanıt, Sema Apak, Nagihan Karadere ve Aslı Çakır Alptekin yarışmaların yapılacağı Daegu kentine 23 Ağustos tarihinde geçecek. Diğer sporcular ise kendi yarışma ve antrenman programına göre Güney Kore’ye gidecek.

Şampiyona ve Türk sporcuların performanslarıyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Güney Kore’den başarılı sonuçlarla dönmek istediklerini söyledi.

Türk sporcuların son yıllarda dünya şampiyonalarında önemli dereceler elde ettiğini hatırlatan Terzi, ”Karin Melis Mey, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 2009 Dünya Şampiyonası’nda uzun atlamada bronz madalya kazanarak, büyük bir başarıya imza atmıştı. Ben bu şampiyonada diğer organizasyonlara oranla daha fazla sporcumuzun finalde yarışacağını düşünüyorum. Türk sporcuların yarı final ve final koşması bizler için çok değerli. Şampiyonadan madalyalarla ayrılmak da bizler için ayrı bir başarı olur” dedi.

Terzi, Türk atletizminin artık Avrupa seviyesinde olduğunu belirterek, ”Bu düzeyimizin ilerleyen yıllarda daha önemli noktalara ulaşacağını düşünüyorum. Katıldığımız dünya şampiyonlarında ve olimpiyatlarda final koşmanın yanı sıra artık madalyalar da alacağımıza inanıyorum. Türk atletizmde son dönemde önemli gelişmeler yaşanıyor. İzmir’de düzenlediğimiz Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası 1. Lig yarışmalarını birinci sırada bitirerek süper lige yükseldik. Bunun yanı sıra çeşitli yaş kategorilerindeki dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türk atletler çok önemli derecelere imza atıyor. Bu gibi gelişmeler federasyon olarak bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt’ın performansını da değerlendiren Terzi, şunları söyledi: ”Nevin’in antrenmanlarda koştuğu dereceleri teknik ekip ve bizler takip ediyoruz. Antrenmanlarda iyi ancak psikolojik olarak na yapması gerektiği konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sporcumuz da iyi olma adına gayret gösteriyor. Bu sene performansı biraz düştü. Umarım Dünya Şampiyonası’nda şu an koştuğu derecelerden çok daha iyisine imza atar. Buna inanıyoruz. Nevin, şu anda 26. Dünya Üniversite Yaz Oyunları için Çin’de bulunuyor. Umarım orada da iyi derecelere imza atar ve şampiyonaya hazır şekilde gelir.”

Güney Kore’nin Daegu kentinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, yarışacak Türk sporcular ise şöyle:
Bekir Karayel: Maraton
Eşref Apak: Çekiç atma
Fatih Eryıldırım: Çekiç atma
Ercüment Olgundeniz: Disk atma
Fatih Avan: Cirit atma
Recep Çelik: 20 km yürüyüş
Pınar Saka 400m, 4x400m
Merve Aydın: 800m, 4x400m
Aslı Çakır Alptekin: 1500m
Tuğba Karakaya 1500m
Almitu Bekele Degfa: 5000m
Bahar Doğan: Maraton
Gülcan Mıngır: 3000m engel
Binnaz Uslu: 3000m engel
Nevin Yanıt 100m engel
Nagihan Karadere: 400m engel, 4x400m
Birsen Engin: 400m engel, 4x400m
Karin Melis Mey: Uzun atlama
Semiha Mutlu: 20km yürüyüş
Meliz Redif: 4x400m
Sema Apak: 4x400m

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.