Kültür-SanatManşet

Assange, Lennon Cesaret Ödülü ile onurlandırıldı

0

Wikileaks kurucusu Julian Assange geçtiğimiz haftasonu Pazar günü New York’ta “Lennon Cesaret Ödülü” ile onurlandırıldı.

Yoko Ono - Julian Assange

Julian Assange hala İsveç’teki tecavüz ve cinsel saldırı iddiaları nedeniyle Londra’daki Ekvator Büyükelçiliği’nde kalıyor. Modern Sanat Müzesi’ndeki törende John Lennon’ın eşi, sanatçı ve aktivist Yoko Ono Lennon’a gıyaben Julian Assange’a saygılarını sundu.

Yoko Ono konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

2013 yılı Sanatta Cesaret Ödülü Julian Assange’a sunuldu. Cesaretinizle gerçekler bize ulaştı, -teşekkürler- bize dünyayı iyileştirmek adına bilgelik ve güç verdi. Dünyada çekilen tüm acı verici olaylar adına size teşekkür ederim. Yoko Ono Lennon. Teşekkürler.

Yoko Ono; “Julian Assange kamunun hakkı olanı kamuya iade ederek cesur bir adım attı. İşte bu nedenle bizim de onun arkasında durmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

Assange için ödülü kabul eden Michael Ratner (soldan 2.) ve Baltazar Garzon Real (sağdan 2.) . Daniel Ellsberg (solda) ve Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino Aroca da törende konuştu. (Fotoğraf: Allan Tannenbaum / Polaris)

Gece aynı zamanda Aaron Swartz’ın anısına övgü niteliğindeydi. Reddit’in kurucusu, internet özgürlüğü aktivisti Aaron Swartz, MIT sunucusundan belgeleri indirdiği için federal suçlamalarla karşı karşıya kalmış ve Ocak ayında intihar etmişti.

Ono, konuşmasında; “Onların cesaret ve zekaları, evrensel insan uygarlığının gerçek doğasını açığa çıkarıyor. Biz bu reformu nasıl yapabiliriz, onu nasıl yükseltebilir ve bunu mevcut mütevazi köklerinin ötesine taşımayı nasıl başarabiliriz?” ifadelerine yer verdi. “Cesaretleri; savaş suçlarını, ağır insan hakları ihlallerini ve toplumumuzun adil olmayan yolsuzluklarını belgeliyor” dedi.

Julian Assange’ı Benedict Cumberbatch’in oynayacağı “The Fifth Estate” isimli filmin şu sıralar yapım aşamasında olduğunu da hatırlatalım.

Yeşil Gazete’de Aaron Swartz hakkındaki röportaj hala yayında.

– Yeşil Gazete, The Hollywood Reporter, DemocracyNow, Imagine Peace –

 

You may also like

Comments

Comments are closed.