Hafta SonuKitapManşet

Aşk – Elif Şafak

0

Aslında Elif Şafak, benim için en çok Pinhan’dır, Mahrem’dir, Şehrin Aynaları’dır, Bit Palas’tır. Türkçeyi en iyi kullanan kalemlerden biri olan Elif Şafak’ın Araf’la birlikte romanlarını İngilizce yazmaya başlaması edebiyatımız adına büyük üzüntülerimden biridir.

İçeriğinden önce kadınlar için pembe erkekler için gri kapağıyla tartışma yaratan Aşk’ta günümüzde ve 1200’lerde geçen iki öykü anlatılmaktadır. Günümüzdeki Amerika’da yaşayan, kırklarında, üç çocuk annesi bir ev kadının, çocuklarını büyüttükten sonra bir yayınevinde editör olarak işe girmesiyle gelişen öyküdür. Geçmişteki ise Mevlâna ve Tebrizli Şems’in hikâyesidir.

Bu iki kurgu, Aziz Zahara ismindeki yazarın ‘Aşk Şeriatı’ adlı tasavvufi romanını yayınevine göndermesi ve Musevi Ella Rubinstein’ın değerlendirmek üzere kitabı okurken tasavvufa ve yazarına ilgi duymasıyla kesişir.

elif_safak_ask_kitabi_

Elif Şafak kitap hakkındaki bir röportajında, “Şems ve Mevlâna hakkında bir kitap yazayım arzusuyla kaleme almadım bu kitabı. Ben “aşk”ı anlatmak istedim. Hem dünyevî hem manevî boyutlarıyla aşkı yazdım. Elbette hatalar, kusurlar olabilir. Yoksa Şems’i, Mevlâna’yı yazmaya kalkıp da her şeyi anladığını iddia etmek “kibir” olur. Ama şunu samimiyetle söyleyebilirim: Ben bu romanı aşkla yazdım, aşkla okunmasıdır temennim,” diyor.

Biz de sözlerimizi Aşk’ın aşkla okunması dileğine katılarak bitirelim.

Not: Bu yazının videosunu aşağıdaki linkten Uzman Tv’den izleyebilirsiniz.

http://www.uzmantv.com/elif-safakin-ask-kitabinin-konusu-nedir

 

Mehmet Fırat Pürselim

3mehmet fırat pürselim

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.