ManşetKadınTürkiye

Asiye Atalay’ı öldüren Ümit Karakoyun tutuklandı

0

İstanbul, Esenler‘de 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay’ı öldüren Ümit Karakoyun  Arnavutköy‘de gözaltına alınmasının ardından ‘kasten öldürme‘ suçundan tutuklandı.

Asayiş Şube MüdürlüğüCinayet Büro Amirliği  tarafından yürütülen soruşturmada olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Daha önce 14 kez suç kaydı bulunan Ümit Karakoyun‘un “uyuşturucu ticareti yapmak“, “yaralama” gibi suçlardan gözaltına alındığı ortaya çıktı.

İlgili haber: Asiye Atalay’ı öldüren fail yakalandı

Altı ay önce tahliye edildi

DHA’dan Oğuzhan Uysal’ın aktardığına göre; ‘organize şekilde uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan yaklaşık 1,5 ay cezaevinde kalan katilin yaklaşık altı ay önce tahliye olduğu ancak yargılamasının sürdüğü belirlendi.

Ümit Karakoyun’un bir süre amcasının yanında tekstil atölyesinde çalıştığı ancak uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle amcası tarafından işten kovulduğu öğrenildi. Cinayet büro amirliğinde zaman zaman çelişkili ifadeler verdiği öğrenilen Ümit Karakoyun’un Atalay’ı yedi yıldır tanıdığını söylediği öğrenildi.

‘Senelerdir rahatsız ediyor, defalarca şikayette bulunduk’

Asiye Nur Atalay‘ın cenazesi dün Sultangazi Habibler Yeşil Yayla Mezarlığı’na defnedildi. Atalay’ın ailesi ve yakınları, cenazede kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Atalay, Karakoyun’un kızını senelerdir rahatsız ettiğini, defalarca şikayette bulunduklarını aktardı ve şöyle dedi:

“Beş senedir kızıma takıntısı vardı. Ortaokuldan beri kızımın peşindeydi. Çocukla konuştum, yalvardım, şikayet ettim. İki sene yattı, sonra ‘psikolojisi bozuk’ diye dışarı çıktı. Suçu olmasına rağmen dışarıda, kızımın doğum gününde dışarı çıktı.”

‘Bunları alın içeriye tıkın. Hepimizin evladı var, yeter’

Aile yakınlarından bir kadın da, “Artık herkes eşini, ‘Seni Bergen gibi yaparım’ diye tehdit ediyor. Bunları alın içeriye tıkın. Hepimizin evladı var, yeter!” sözleriyle tepki gösterdi.

İlgili haber: Asiye Atalay’ın cenazesinde kadınların isyanı: Yeter!

Karakoyun’un  2020’de Atalay’ın evinin önünde bağırıp olay çıkardığı için Atalay ailesi tarafından polise tehdit edildikleri iddiasıyla şikayet edildiği belirlendi.

Cinayet büro amirliği ekipleri katilin olay günü Atalay’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayının ardından takibe aldığını bildirdi.  Canlı yayını izledikten sonra sokağa çıkan saldırganın bir süre sonra genç kızı evine giderken görerek yanına yaklaştığı belirtildi.

Kendisini sorgulayan polislere amacının konuşmak olduğunu söyleyen Ümit Karakoyun’un bir anda çevresinde polis olduğundan şüphelenerek belindeki silahı çıkarıp genç kızın çantasını koymaya çalıştığını iddia etti. Katil, Atalay’ın silahı istememesi yüzünden aralarında yaşanan kargaşa sırasında silahın patladığını ve Atalay’ın vurulduğunu iddia etti.

Ancak polis olayla ilgili elde ettiği görüntülerde Ümit Karakoyun’un genç kızı, bir otomobilin çevresinde kovaladığını bu sırada göğsünden vurduğunu belirledi. Yere düşen genç kızın kısa süre sonra yerden kalkmaya çalışması üzerine Ümit Karakoyun’un geri dönerek bu kez Asiye Nur Atalay’ı bu kez başına ateş ederek öldürdüğü belirlendi. Poliste işlemleri tamamlanan saldırgan Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.