KadınManşet

Asıl bu kafanın o koltukta ne işi var?

0
YURTKUR Kanunu nedeniyle Meclis’te yapılan görüşmeleri izleyen Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Albayrak kuliste gazetecilerle sohbet etti. Görev yaptığı 7.5 yıl içinde yurtlardaki değişimi anlatan Albayrak yeni projelerden bahsetti. Ancak Albayrak’ın en ilginç açıklaması yurtların giriş-çıkış saatleriyle ilgili bir soru üzerine oldu. Albayrak özellikle büyük şehirlerde tartışma konusu olan kadın öğrenciler için giriş saatinin 21.00 olmasına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:”O saatte neresi açık. Çarşı Pazar kapalı. Bara da gitmesin. İçki sigara zararlı zaten. Yurtlarda kalan öğrencilerimizin yüzde 96-97’si dersleriyle ilgileniyor. Tiyatroya sinemaya gitmelerine veya bir kursa katılmalarına engel yok. Gittiklerinde bunu gösteren belgeleri ibraz ettikleri taktirde hiçbir sorun yaşanmıyor. Hem 17 yaşında kız çocuğunun o saatte dışarıda kalması doğru mu? Ben o saatte kız çocuğunun başı boş sokakta dolaşmasını doğru bulmuyorum. Tiyatroya sinemaya gitsin, bar başka bir şeydir. Hem erken saatte yurda girince ders çalışmaya başlıyorlar. Biz de bu giriş saati uygulaması ile onları ders çalışmaya yönlendirmiş oluyoruz.”

Devlet yurtlarına ailelerin büyük güven duyduğunu, yurt ortamlarında da bu güven ve samimiyet duygusunun öğrencileri memnun ettiğini anlatan Albayrak bu ilgiye kanıt olarak da şunu gösterdi:

“Eskiden yurtlarımız okullar açıldığı zaman dolar Ocak gibi boşalırdı. Ancak şimdi yapılan iyileştirmelerin de etkisiyle Mayıs’a kadar dolu.

Devlet yurtlarında 143 bin kadın öğrenci kalıyor.

(internethaber ve Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.