Kültür-SanatManşet

Arzularla toplum değerleri arafında bir adamın öyküsü: ‘Stiletto’, Fransa ve Arnavutluk’ta yürüyecek

0

Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği “Stiletto”, Türkiye’deki gösterimlerine devam ederken, Fransa ve Arnavutluk’ta da seyircisiyle buluşuyor. 25 Eylül akşamı, dünyanın önde gelen medya gruplarından Fransız CANAL+’ın Cinéma kanalında yayınlanan “Stiletto”, gelecek hafta da, Balkanlar’ın en önemli sinema etkinliği sayılan ve Arnavutluk’un ilk uluslararası film festivali de olan Tirana Film Festivali’nde gösterilecek.

Türkiye’de 17 Eylül’de MUBI Türkiye platformunda gösterime giren film, Aralık ayında Uşak Kısa Film Festivali’nde yarışacak. Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği Türkiye ve Almanya ortak yapımı “Stiletto”, Ankara Film Festivali’nde En İyi Kısa Film, Dublin Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Kısa Film seçilmiş, İzmir Kısa Film Festivali’nde İkincilik Ödülü ile En İyi Oyuncu Ödülü’nün yanı sıra Akbank Kısa Film Festivali’nden de Mansiyon Ödülü’nü almıştı.

Arzular ile toplum değerleri arafında bir adam

Murat Kılıç ve Nihal Yalçın’ın oynadığı film, arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatıyor.

“Stiletto”nun görüntü yönetmenliğini Fırat Lita Sözbir üstlenirken, kurgusunu Çisem Baydar, sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, kostüm tasarımını ve uygulayıcı yapımcılığını ise Selda Durna yaptı. Filmin özgün müziklerinde ise genç müzisyen Uran Apak’ın imzası bulunuyor.

Ekim 2021’de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan ve uluslararası gösterimini BFI Londra Film Festivali’nin yarışmalı bölümünde yapan “Stiletto”, başrolündeki Murat Kılıç’a En İyi Oyuncu Ödülü’nü getirmişti.

Filmin gösterildiği/gösterileceği festivaller:

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali
Dünya Prömiyeri & Ulusal Yarışma
2-9 Ekim 2021 | ANTALYA, TÜRKİYE

65. BFI Londra Film Festivali
Uluslararası Prömiyer & Uluslararası Yarışma
6-17 Ekim 2021 | LONDRA, BİRLEŞİK KRALLIK

19. GwangHwaMun Kısa Film Festivali
Güney Kore Prömiyeri & Uluslararası Yarışma
14-19 Ekim 2021 | SEUL, GÜNEY KORE

55. Hof Film Festivali
Almanya Prömiyeri & Uluslararası Yarışma
26-31 Ekim 2021 | HOF, ALMANYA

Cottbus Film Festivali
2-7 Kasım 2021 | COTTBUS, ALMANYA

32. Ankara Film Festivali
Ulusal Yarışma – En İyi Kısa Film
4-12 Kasım 2021 | ANKARA, TÜRKİYE

37. INTERFILM Berlin Kısa Film Festivali
16-21 Kasım 2021 | BERLİN, ALMANYA

22. İzmir Kısa Film Festivali
Ulusal Yarışma – ikincilik Ödülü, En İyi Oyuncu (Murat Kılıç)
4-12 Kasım 2021 | ANKARA, TÜRKİYE

Londra Kısa Film Festivali
14-23 Ocak 2022 | LONDRA, BİRLEŞİK KRALLIK

Dublin Uluslararası Film Festivali
Uluslararası Yarışma – En İyi Kısa Film
23 Şubat- 6 Mart 2022 | DUBLİN, İRLANDA

Türkiye Almanya Film Festivali
Uluslararası Yarışma
11-20 Mart 2022 | NÜRNBERG, ALMANYA

Go Short Kısa Film Festivali
Uluslararası Yarışma
1-20 Nisan 2022 | NIJMEGEN, HOLLANDA

41. İstanbul Film Festivali
Ulusal Yarışma
8-19 Nisan 2022 | İSTANBUL, TÜRKİYE

Ayvalık Film Festivali
Türkiye’den Kısalar
16-21 Eylül 2022 | AYVALIK, TÜRKİYE

Tirana Film Festivali
Panorama
24-30 Eylül 2022 | TİRAN, ARNAVUTLUK

Uşak Kısa Film Festivali
Ulusal Yarışma
20-28 Aralık 2022 | UŞAK, TÜRKİYE

Can Mercan Doğan kimdir?

1987 yılında Ankara’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı’nı bitirdikten sonra, Kadir Has Üniversitesi Sinema ve TV programında yüksek lisansını tamamladı.“Biz Küçükken Babamla Oyunlar Oynardık” adlı oyunu Tiyatro Tiyatro Dergisi Ödülleri’nde Yılın Oyun Yazarı dalında aday oldu ve Tiyatro Boğaziçi prodüksiyonuyla Maya Sahnesi ve Moda Sahnesi’nde sahnelendi. 2014 yılında senaryosunu Aysim Türkmen ile birlikte yazdıkları “Çekmeköy Underground” adlı film Antalya, İstanbul film festivallerinde yarıştı. 2017 yılında Hildesheim Üniversitesi Medya, Tiyatro ve Popüler Kültür Bölümü’nde başladığı doktorasına devam eden Doğan, ilk uzun metraj filminin hazırlıklarını sürdürmektedir.

Erkan Taşkıran kimdir?

1967’de İzmir’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı. Turizm alanında çalışmaya başladı ve Alman Trescher yayınevi için Batı Anadolu’yu kapsayan bir rehber kitap yayımladı. 2016’da Zeynep Atakan’ın düzenlediği YapımLab Temel Yapımcılık Atölyesi’ni tamamladı. 2017 yılında Halit Eke’nin yönettiği “Almodovar Teorisi” adlı kısa filmle yapımcılık kariyerine başladı. Aynı yıl Almanya’nın Münih kentine taşındı. Güncel sanatçı Martina Riescher’in “What If…” adlı video çalışmasının yapımcılığını üstlendi. 2021 yılında Can Merdan Doğan’ın yönettiği ve uluslararası prömiyerini Londra Film Festivali’nde yapacak “Stiletto” adlı kısa filmin yapımcısı oldu. Türkiye’den bağımsız film projelerini desteklemek adına Münih’te kendi yapım şirketinin çalışmalarını yürütmekte ve Can Merdan Doğan’ın ilk uzun metraj filminin yapım sürecine devam etmektedir.

You may also like

Comments

Comments are closed.