ManşetTürkiye

Artçı depremler gece de sürdü, İstanbullular sokakta sabahladı

0

İstanbul’da dün öğle saatlerinde gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından artçı depremler de sürüyor. Saat 23.20’de 4.3 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. İstanbullular ise park ve bahçelerde geceyi geçirdi.

İstanbul’da dün saat 13:59’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından artçılar devam ediyor. Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ,yaşanan depremi ‘orta büyüklükte’ olarak nitelendirdi ve “Bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri) sürebilir” dedi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre son olarak saat 23.20’de 4.3 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

Avrupa Sismoloji Merkezi’nin (EMSC) verilerine göre, 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından saat 15:26’ya kadar büyüklükleri 2.0 ile 4.2 arasında değişen 20’den fazla artçı sarsıntı daha gerçekleşti. EMSC, 5.8 büyüklüğündeki depremi ‘güçlü’, 4.2 büyüklüğündeki depremi ‘orta boyutta’ olarak nitelendirdi. AFAD verilerine göre son olarak saat 23.20’de 3.9 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, 23.20’de meydana gelen artçı depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı

Kandilli Rasathanesi: Artçıların sürmesini bekliyoruz

Kandilli Rasathanesi’nin internet sitesinde ise 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından cok sayıda artçı deprem yaşandığı rapor edildi. Rasathane, artçıların en büyüğünün 4.4, en küçüğünün 1.6 olduğunu aktardı. Rasathane yetkilileri, düzenledikleri basın toplantısında “24 Eylül 2019’da meydana gelen depremin ardından büyüklüğü 1.5 ile 3.7 arasında değişen yaklaşık 60 adet artçı deprem kaydedilmiştir. Bugünkü depremin ardından da yaklaşık 15 artçı deprem olmuştur ki, en büyüğü 4.4 büyüklüğündedir. Büyüklüğü 4.7 ve 5.7 arasındaki artçılar, klasik ana şok-artçı ilişkisinde değillerdir. Bundan sonra da artçıların sürmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı bilgilendirme toplantısında 28 tane daha artçı yaşandığını söyledi.

İstanbullu geceyi sokakta geçirdi

Merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğünde depremin ardından çok sayıda İstanbullu evlerine yakın park ve bahçelerde sabahı bekledi. Silivri, Avcılar, Beylikdüzü, Fatih başta olmak üzere çok sayıda ilçede birçok İstanbullu depremden sonra evlerine tekrar girmedi. Bazı vatandaşların park ve bahçelere çadır kurduğu görülürken, bazılarının serdikleri halı ve kilimlerin üstünde uyudukları görüldü.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.