Doğa MücadelesiManşet

Arılı Vadisi HES’çileri kovdu

0

Rize’nin Arılı vadisinde 2 gündür hidroelektirik santrali (HES) çalışmalarına karşı nöbet tutan köylüler HES mücadelesini kazandı. DSİ’den 3 kişilik bir heyetle bölgeye giden Rize Vali Yardımcısı Mustafa Ertaylan köylülerin isteğine uyarak salı gününe kadar HES çalışmalarını durduruldu. Köylüler de eylemlerine son verdi.

Rize’nin  Fındıklı ilçesinde Arılı Vadisi’nde başlatılan dere ıslahı çalışmalarının, HES’lerin altyapı çalışması altyapısı olduğunu belirten köylüler 2 gün önce bölgede çadır kurarak eylem yapmaya başladı. Köylüler, gece de ateş yakarak nöbetlerini sürdürdü.

Eylemcilere, Rize, Artvin ve Trabzon’daki, vadilerde HES’lere karşı mücadele veren Solaklı, Tonya, İkizdere, Salarha, Güneysu, Çayeli Senoz, Arhavi, Hopa ve Kemalpaşalı köylülerden de destek geldi. Köylüler nöbete devam ederken, bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri iş makinelerinin etrafında güvenlik önlemi aldı. Jandarma uzun süre köylüleri eylemlerine son vermeleri için ikna etmeye çalıştı. Jandarmanın ardından Fıdıklı Kaymakam Vekili İlyas Memiş de bölgeye giderek köylülerle görüştü. Ancak köylüler HES çalışmaları durdurulmadan eylemlerine son vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine önceki akşam DSİ’den 3 kişilik bir heyetle bölgeye giden Rize Vali Yardımcısı  Mustafa Ertaylan köylülerin isteğine uyarak salı gününe kadar HES çalışmalarını durduruldu.

Salı günü valilik yetkilileriyle köylülerin bir kez daha biraraya gelerek görüşme yapacağı bildirildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.