ManşetTürkiye

Arhavi’de MNG’nin HES projesine karşı arazisini savunan Semra İskender yargılanıyor

0

Semra İskender arazisine HES şirketi MNG tarafından yapılan müdahaleyi protesto ettiği gerekçesi ile yargılanmaya devam ediyor. Kavak Köylüsü Semra İskender, kendisine ait olan araziye Kavak HES projesi kapsamında acele kamulaştırma yolu ile el konulmasına karşı yasal haklarını kullanmış, arazisi hakkında Acele Kamulaştırma kararı veren Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay’da dava açmış ve davayı kazanmıştı. Buna rağmen arazisine dozerler ile girilmesine karşı 2016 yılında protestolarda bulunmuştu. Bu protestoları iş hürriyetini engellemesi olarak yorumlayan MNG ‘ye ait yapımcı firmanın savcılığa başvurması üzerine, halen tapusu kendisine ait olan araziye girilmesini protesto ettiği için, Semra İskender hakkında ceza davası açıldı.

Bir yıldan beri devam eden bu ceza davasında bugün (28.09.2017) saat 14:00’da 7. duruşma yapılacak. Diğer taraftan ise Semra İskender tarafından arazisine meşru bir hakka dayalı olmadan tecavüz edildiği yönünde yapılan suç duyurusu üzerine, Arhavi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şirketin proje Müdürü Cumhurali Küçükhas hakkında da iddianame düzenlenerek Türk Ceza Kanunun 154/1 maddesi gereğince cezalandırılması için de dava açılmış bulunuyor.

Arhavi Doğa Koruma Platformu’nun yaptığı açıklamada: “Semra İskender’in arazisine, acele el koyma kararı Danıştay tarafından iptal edilmiş olması ve henüz normal kamulaştırma işlemleri bitmediği halde girilmesini protesto ettiği gerekçesi ile bir yıldan beri süren yargılanmasını protesto ediyoruz. Bu haksız davanın bir an önce sonuçlandırılmasını ve Semra İskender’in bu haksız yere açılan davada beraatine karar verilmesini talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

 

(Artvinden.com)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.