Dünya

Arap Prensesi, İngiliz Kraliçesi’ne sığındı…

0

Suudi Arabistan Prensesi Sara bint Talal, İngiltere’den sığınma hakkı talep etti. 2007’den beri, İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Prenses Sara, Suudilerin kendisini kaçırmak ve Riyad’a götürmek istediğini iddia etti. Prenses’in avukatları, Arap hükümetinin Prenses’in pasaportunu uzatmaması üzerine, cuma günü İngiltere İçişleri Bakanlığı’na sığınma talebini iletti.

‘Parama kondular, sıra canımda…’
‘Kızıl Prens’ olarak bilinen Prens Talal bin Abdülaziz’in kızı olan ve “Barbie” olarak tanınan Sara, “Fiziksel ve zihinsel olarak kötü muameleye maruz kaldım. Bütün mal varlığım donduruldu. İran yandaşı olarak gösteriliyorum. Hizbullah’la ilişkim olduğunu iddia ediyorlar. Bana eziyet çektiriyorlar” dedi. Babasıyla olan ilişkisinin de bozulduğunu belirten Sara, korktuğu için Suudi Arabistan’a dönemeyeceğini söyledi.

Prenses’in Suudi Kraliyet ailesiyle ilişkilerinin gerilmesinin nedeninin, ölen annesinden kalan 325 milyon sterlinlik (914 milyon TL) miras olduğu da iddia edildi. Sara ve kardeşi Prens Turki bin Talal’ın bu miras nedeniyle ters düştükleri belirtildi. Prenses’in bu hareketinin Kraliyet ailesi içindeki çekişmenin göstergesi olduğu ileri sürüldü.

(Yeşil Gazete, Gazete HaberTürk)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.