Hafta SonuManşet

Aramızda bir Dünyalı var – Mercan Uluengin

0

Geçen aydan beri dergi raflarında gizlenen bir Dünyalı var. Rastladınız mı?

Dünyalı, Bir Dolap Kitap yazarlarının zihninde uzun süre piştikten sonra, Tudem Yayınları aracılığıyla hayat bulan, aylık bir genel kültür dergisi. 8 yaş üzeri herkese hitap ettiği için “çocuk dergisi” deyip geçmiyoruz kendisine.

12 dunyali1Çocuk dergilerinden beklediğimiz şeyler zaten var Dünyalı’da. Çizgi romanlar, öyküler, bulmacalar, el işi etkinlikleri, dudak uçuklatan bilgiler, kültür-sanat sayfaları… Fazladan, birer Dünyalı olduğumuzu, Dünya’nın bizim evimiz olduğunu hatırlamamıza yardımcı olan bir bakış açısı var. Ve biz Dünyalıların yaptığı şeylere bazen kaşlarını kaldırarak, bazen kafalarını kaşıyarak, bazen hafif alay ederek, kimi zamansa heyecanlanarak, sevinerek, şaşırarak bakan sevimli Uzaylılar…

Dünyalı Dergi’de ayrıca her ay bir konu masaya yatırılıp derinlemesine inceleniyor. Mart ayının dosya konusu, “Demokrasi ve Seçimler”di. Pek çok anne-baba, seçim denen o ne idüğü belirsiz şeyi çocuklarına anlatmakta Dünyalı’dan yardım aldı.

Nisan ayının dosya konusu ise “Reklam” oldu. Yıldıray Karakiya ile beraber hazırladığımız dosyada şu soruları cevaplamaya çalıştık: Reklam nedir? Nasıl işler? Ne işe yarar? Reklamlar olmasaydı ne olurdu? Ya tamamen gerçeği söyleselerdi ne olurdu? İsteklerimizle ihtiyaçlarımızı ayırt etmek o kadar kolay mı?

Dünyalı Dergi’yi şimdilik bu ekibin (Link: dunyalidergi.com/dunyalilar/) katkılarıyla hazırlıyoruz. Yeni fikirlere, yorumlarınıza her zaman açığız.

Dünyalı Dergi’nin bir web sitesi (dunyalidergi.com/), blogu (dunyalidergi.com/blog/) ve Facebook sayfası da var (facebook.com/DunyaliDergi).

Bekleriz.

12-Mercan-Uluengin1

 

Mercan Uluengin

www.zehirsizev.com

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.