KadınManşetTürkiye

Antep’te şüpheli ölüm: Eski sevgilisi, Mehmet Kaplan’ın evinin dördüncü katından ‘düştü’

0

17 yaşındaki lise öğrencisi Duygu Delen, dün Gaziantep’in Batıkent Mahallesi’nde ayrıldığı Mehmet Kaplan’ın evinin penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi. Duygu Delen’in ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, Mehmet Kaplan gözaltına alındı.

Kaplan’ın, Atlantik Halı’nın sahibinin oğlu olduğu ve daha önce ehliyetsiz ve alkollü bir biçimde araba kullanarak yaya geçidindeki bir kadının ölümüne sebep olduğu, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

‘Şiddet görüyordu’

Delen’in, Ekmek ve Gül’den Helin Çakır’a konuşan arkadaşları, Kaplan’ın Delen’e psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığını ve olayın cinayet olduğuna inandıklarını anlattı.

Delen’in, Kaplan’ın ailesinin tehditlerinden çekindikleri için isimlerini gizleyen arkadaşlarından biri, Delen’in gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddet yüzünden ayrıldığı eski sevgilisi Mehmet Kaplan’ın Delen’in peşini bırakmadığını, son olarak kendisini tehdit ederek eve götürdüğünü anlattı:

Paylaşılan videolarda eve giderkenki tedirginliği tavırlarından belliydi. Evde çıkan uzun süreli arbede ve boğuşmalar sonucu 15.30-16.00 sularında dördüncü kattan atılarak hayatına son verildiğini düşünüyoruz.

Bir diğer arkadaşı ise, Delen’in, Kaplan tarafından uzun süredir ağır tehdit ve hakaretler aldığını ve buna dair mesajların olduğunu söyledi.

Sosyal medya üzerinden #duyguicinadalet etiketiyle kampanya başatıldı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.