KadınManşet

Kadınlar, Marmaray’da intihar eden genç için bir araya geldi: Bu karanlık hepimizi boğuyor

0

Uyarı: İntiharı düşünüyor ve/veya psikolojik olarak zor durumda olduğunuzu düşünüyorsanız veya böyle bir yakınınız varsa bununla tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz. Yalnız değilsiniz. Ücretsiz olarak bölgenizdeki aile hekiminden destek alabilir, Ruh Sağlığı Merkezleri’ni veya belediyelerin psikolojik danışmanlık merkezlerini araştırabilir, okulunuzdaki rehberlik ve psikolojik danışmanınızdan destek alabilirsiniz. 112’yi yaşadığınız ruhsal zorluklara karşı yardım almak üzere başvurmak için arayabilirsiniz.

*

İstanbul‘da Marmaray Yenikapı istasyon durağında, raylara atlayarak intihar eden genç kadın için Kadın Savunması’ndan kadınlar bir araya geldi.

Olayın yaşandığı istasyonda toplanan kadınlar, K.E  için tren hattına çiçekler bıraktı, “Hesap soracağız” dedi. 

“Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganı atan kadınlar, “Bu karanlık hepimizi boğuyor, depresyon bu kadar yaygın bir şeyse, kimsenin kişisel sorunu değildir, politik bir sorundur. Biz birbirimizin elini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesaplarından da açıklama yapan Kadın Savunması, şunları dile getirdi:

Bir kadın olarak hiçbir zaman özgür hissetmedim” diyerek intihar eden #KübraErgin için; geleceksizlik ve kadın düşmanlığıyla baskılanan genç kadınlar için, bu rejimin hayatına kastettiği daha nice kadın için hesap soracağız! Birbirimize söz veriyoruz #diktatörügöndereceğiz.”

Ne olmuştu?

20 yaşındaki K.E., önceki gün instagram hesabından “Yoruldum gençliğimi çaldılar. Bir kadın olarak hiçbir zaman özgür hissetmedim” ifadelerini kullandığı bir mektup bırakarak, Marmaray’ın Yenikapı istasyonunda, trenin önüne atlamıştı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.