Bilim-TeknolojiDünyaKadınManşet

Antarktika’da dünyanın en uzak postanesinde çalışmak ve penguenleri saymak için seçilen dört kadın

0

‘Dünyanın en uzak postanesi’ Port Lockroy‘u işletecek ve adanın penguenlerini saymak da dahil olmak üzere işleri yönetecek ekip için açılan başvuru sonucunda göreve Birtanyalı Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett ve Lucy Bruzzone seçildi.

UK Antarctic Heritage Trust (UKAHT) yardım kuruluşu tarafından açılan iş başvurusuna 6 bin kişi başvurmuştu.

Dört kadın, Antarktika’nın uzak bir bölgesi Goudier Adası‘ndaki tarihi Port Lockroy bölgesinin yönetiminden sorumlu olacak.

Ekip, beş ay boyunca sıfırın altındaki sıcaklıkların ve neredeyse sürekli gündüzün yaşandığı, musluk ve sifonlu bir tuvaletin olmadığı bir yerde yaşayacak ve bir gentoo penguen kolonisi ile adayı paylaşacak.

Port Lockroy

İskoçyalı koruma biyologu Mairi Hilton bu penguenleri izlemekten sorumlu: 

Mairi Hilton, yaban hayatı gözlemcisi

“Ben bir biyologum, bu yüzden kişisel olarak penguenleri ve deniz kuşları ve balinalar gibi diğer vahşi yaşamı görmek için sabırsızlanıyorum. Bu benim Antarktika’daki ilk seferim olacak ve beyaz kıtaya gideceğim için çok heyecanlıyım. Oraya vardığımızda ne bekleyeceğime dair hiçbir fikrim yok; hava ne kadar soğuk olacak, postaneye karda ulaşmak için yolumuzu kazmamız gerekecek mi…”

Adadaki mağazayı işletecek olan Natalie Corbett, yeni evlilik yapmış ve görevi  “yalnız balayı” olarak adlandırıyor. On yıldan fazla bir süredir perakende sektöründe çalışan Corbett, adada çalışma fırsatına karşı koyamadığını söylüyor:

Natalie Corbett, mağaza müdürü

“Gezegenin en ücra köşelerinden birinde, penguenlerle dolu bir adada beş ay çalışarak kim istemez ki? Sadece Haziran ayında evlendiğim eşim George’u geride bırakacağım, bu yüzden bunu ‘yalnız balayı’ gibi düşünüyorum.”

 

Oxford Üniversitesi‘nde yer bilimleri alanında yüksek lisansını henüz tamamlamış olan yeni posta müdürü Ballantyne, siteden her yıl 100’den fazla ülkeye gönderilen yaklaşık 80 bin kartla ilgilenecek:

“Goudier Adası’na adım atmayı ve penguenlerin kakofonisini ve keskin kokusunu, buzulların ve Fief dağlarının havasını içime çekmeyi ve önümüzdeki birkaç ay boyunca buraya ‘evim’ diyebilmeyi dört gözle bekliyorum.”

Clare Ballantyne, posta müdürü

Üs lideri olarak ekibi yönetecek ve adaya yapılan tüm gemi ziyaretlerini koordine edecek olan bilim insanı Lucy Bruzzone, daha önce Norveç’in Svalbard takımadalarında bir Kuzey Kutbu seferi için üç ay geçirmiş. Bu fırsatı da “ömür boyu hatırlanacak bir rüya” olarak nitelendiriyor. 

Lucy Bruzzone, ekip lideri

You may also like

Comments

Comments are closed.