Hayvan HaklarıManşet

Antalya’da bir katliam daha: ‘Ellerine ne geçiyor bu kadar hayvanı öldürdükleri zaman?’

0

ANTALYA – Antalya’da köpek katliamı bitmiyor.

Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi‘nde iki hafta içinde 30 köpeğin ölü bulunmasının ardından köpek katliamı sürüyor bu kez Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi’ndeki ormanda 9 köpek ölü bulundu. Ormandaki 20’si yavru 25 köpek ise ortadan kayboldu.

Alanda çok sayıda kemik ve cerrahi eldiven olduğunu gören mahalleli, ormanın içine girdiğinde köpek ölüleri ile karşılaştı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve zabıta ekipleri, Antalya Cumhuriyet Savcılığı‘nın talimatı ile ölü bulunan köpeklerden örnekler aldı, kemik ve cerrahi eldivenleri inceleme için topladı. Ekipler, ayrıca civarda bulunan kamera kayıtlarını da inceliyor.

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu‘ndan Avukat Çağla İlknur,  hukuki süreci sıkı bir şekilde takip ettiklerini belirtti:

“Bu Havrita uygulaması aracılığıyla yapılan eylemler gerek Türk Ceza Kanunu (TCK) gerek Hayvanları Koruma Kanunu bakımından suç teşkil ediyor. Bu eylemleri yapan kişilerin hukuki boyutta en ağır şekilde ceza alması için elimizden geleni yapacağız. Bu aşamada tüm vatandaşlarımızın da yaşadıkları bölgelerde işaretleme olması halinde şikayetçi olmasını talep ediyoruz. Hem meslektaşlarımız hem kolluk çalışanlarımız hem de hayvansever tüm vatandaşlarımız ile birlikte sokakta yaşayan canları koruyacağız” ifadelerini kullandı.

DHA’ya konuşan mahalleli ise çok üzgün ve öfkeli.

Toplum olarak vicdanımızı bu kadar mı kaybettik?

Mahalleden Berrin Özkan, “Bugün köpeklerimiz yine can vererek, çok acı şekilde, iç organları parçalanarak öldü. Artık buna dayanamıyoruz. Bizim hayvanseverler olarak sabrımız mı deneniyor, vicdanımız mı sorgulanıyor? Bilmiyorum ama yetkililerin bu işi çözmesi gerekiyor” dedi.

Yetkililere “bu işi lütfen artık çözün” diye  seslenen Özkan, şöyle konuştu:

“Öldüren kişiler Havrita’yı  kuranlar mı? Kimlerin eli var? Ellerine ne geçiyor bu kadar hayvanı öldürdükleri zaman? Toplum olarak vicdanımızı bu kadar mı kaybettik? Herkesten duyarlılık bekliyoruz. ‘Antalya’daki katliama dur’ diyecek yetkililer istiyoruz.”

‣ Barolardan Havrita’ya karşı dava hazırlığı: Hayvanların ve besleyenlerin yaşam hakkı tehlike altında

Artık yalvaracak duruma geldik

Mahalle sakini Erkan Er, üç köpeğin ölüsünü gördüğünü ve alanda et ile kemik parçaları ve cerrahi eldivenler bulunduğunu belirtti. Olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Er şunları söyledi:

“Her bölgede hayvanları besleyen arkadaşlarımız var. Arkadaşımız beslemesini yaptıktan sonra yavru hayvanları seviyor. Sonra evine giden arkadaşımız kendisinden sonra bir arabanın geldiğini görüyor. Kontrol etmeye indiğinde hayvanların hiçbirini bulamıyor. İlk başta hayvanların sıcaklardan dolayı gölgelik alanlara gidip, uyuyacağını düşünüyorduk. Fakat kötü kokular gelmeye başlayınca arkadaşımız bu işin peşini bırakmıyor ve bu durum yaşanıyor. Sadece hayvan olarak bakmamalıyız. Çocuklarımız buralarda oynuyor. Yetkililer artık bu işe bir çözüm bulsun. Kim yaptıysa, bulsunlar. Buradan yalvarıyoruz, yalvaracak duruma geldik” diye konuştu.

13 yaşındaki D.Ü ise ağlayarak köpeklerin kimseye zararı olmadığını anlattı ve”Onların kimseye zararı yok, hiçbir suçu yok. Kendi hallerinde yaşıyorlardı. Niye böyle yapıyorlar?” diye sordu.

Köpekleri ve yavrularını komşularıyla beraber düzenli beslediklerini belirten mahalleli Emine Yüzmüş ise “Buradaki hayvanlara düzenli olarak bakıyorduk. Kışın yuvalarını bile yapıyorduk. Bunların hiç kimseye zararı yoktu. Buradaki köpeklerin bugüne kadar kimseye zarar verdiğini görmedim. Birkaç gündür sayılarını az görüyorduk ama aklımıza zehirlenme durumu gelmedi. Büyüdükleri için etrafta gezdiklerini düşündük. Burada 20’ye yakın yavru vardı” dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.