Doğa MücadelesiManşetYerel

Antalya Kaş’ta su altı temizliği: Çıkan atıklar görenleri şaşkına çevirdi

0
Fotoğraf: DHA

Antalya‘nın Kaş ilçesinde Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi koordinesinde, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve Kaş Su altı Derneği (KASAD) desteğiyle su altı temizliği yapıldı.

Üç gün boyunca süren temizlikte su altından araç lastikleri, tekne, iş makineleri, traktör, cam şişe, ev eşyası gibi çok sayıda atık çıkarıldı.

40 dalgıç görevlendirildi

DHA‘da yer alan habere göre, birinci gün temizliğinde 40 dalgıç, adalar, Ufak Dere, İnönü, Çoban ve Çapabanko koyları, Üzümlü İskelesi başta olmak üzere çok sık kullanılan 15 dalış noktasında dip temizliği yaptı.

Denizden çıkarılan atıklar, teknelerle Kaş Limanı‘na getirildi.

Temizliğin ikinci ve üçüncü gününde ise, dalgıçlar, oteller bölgesi ve eski Kaş Yat Limanı‘ndaydı.

Temizlikle birlikte çıkarılan atıklar görenleri şaşkına çevirirken, toplanan atıklar ayrıştırılıp belediye ekipleri tarafından toplandı.

Fotoğraf: DHA

‘Deniz hor kullanılıyor’

Yatçı Nihat Tokgöz, Kaş’ın denizinin ne kadar kötü kullanıldığına vurgu yaparak, şu açıklamalarda bulundu:

Kaş’ın denizi başta bizim ve Türkiye, Antalya ve Kaş turizminin en önde gelen zenginliği. Kaş, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen dalış merkezlerinden biri. Mavi yolculuk ve günübirlik yat turizm merkezi. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bunun için Kaş’a geliyor. Bu nedenle Kaş’ın denizini temiz tutmak herkesin görevi. Ancak denizden çıkanlar, Kaş’ın denizini ne kadar hor kullandığımızın bir göstergesi. Deniz altından 5 yıl önce battığı tahmin edilen 4,5 metre uzunluğunda bir tekne, göçmen kaçırmada kullanılan şişme bot, yüzlerce iş makinesi, traktör, otomobil lastikleri, binlerce cam şişe, leğenler, deniz kıyısında dalgaların yıktığı platformların parçaları, ev eşyaları daha neler neler çıkardık. Artık daha duyarlı olmamız gerekiyor.”

You may also like

Comments

Comments are closed.