Dünya

Anonymous’dan İsrail’e siber saldırı

0
İsrail’de devlete ait internet sitelerinin hafta sonu siber saldırıya maruz kaldığı ancak sitelerin saldırıdan ciddi bir zarar görmediği bildirildi.
Saldırı, ünlü hacker grubu Anonymous’ın ”büyük bir saldırı yapılacak” uyarısı sonrası düzenlendi. Ulusal Siber Büro Başkanı Yitzak Ben Israel, saldırıların anahtar siteleri kapatmayı başaramadığını açıkladı.

Israel, “Şimdiye kadar beklendiği gibi oldu, gerçek zarar neredeyse yok denilecek düzeyde. Ülkenin hayati altyapısına zarar verebilecek becerileri yok. Bunu yaparak medyada gürültü çıkarmak istiyorlar” dedi.

İsrail Maliye Bakanlığı web sitesine de Cumartesi gecesi bir siber saldırı düzenlendiği yönünde medyada haberler yer aldı ancak bakanlık haberleri yalanladı. İsrail İstatistik Bürosu Savunma ve Eğitim Bakanlıkları da hackerların saldırılarının püskürtüldüğünü açıkladı.

Geçen yıl Ocak ayında Suudi Arabistan merkezli olduğu iddia edilen bir hacker şebekesi, İsrail’in borsa ve ulusal hava yolu web sitelerini felç ettiklerini iddia ederek yüz binlerce kişiye ait kredi kartı bilgilerini ele geçirdiklerini duyurmuştu.

Geçtiğimiz kasım ayında İsrail’in Gazze’ye yönelik ”Bulut Operasyonu”saldırısı sırasında da İsrail’e ait çok sayıda internet sitesi siber saldırıya maruz kalmış, siteler ciddi servis kesintisine uğramışlardı.

Anonymous hacker grubu, daha önce internetten, 7 Nisan günü İsrail sitelerine yönelik büyük bir saldırı başlatacağını duyurmuştu.

(Cumhuriyet)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.