Bilim-TeknolojiManşet

Anonymous bu kez BTK’ya saldırdı

0

BTK’nın dört farklı veritabanını ele geçiren Anonymous, ele geçirdiği bilgileri Twitter’da yayımladı. Twitter’a yayılan bilgiler arasında yüzlerce kişinin telefon, adres, e-posta ve şifre bilgileri yer alıyor.

Anonymous birkaç gün önce duyurduğu Operation Digiturk’e başladı. Anonymous’un ilk hedefi ise BTK oldu. İnci Sözlük ve Blogger gibi sitelerin belli süreler kapanmasını sağlayan Digiturk’ü hedef seçen Anonymous, bu kuruma karşı harekete geçeceğini AnonNews adlı siteden duyurmuştu. Yapılan duyuruda, ”İnternette hukuk terörü estiren Digiturk, blogger.com, inci.sozlukspot.com ve 10000 üzerinde web sitesi kapattırdı. Kapatılan sitelere uyarı veya savunma hakkı verilmedi” ifadesini kullanan Anonymous, Digitürk’ün bu hamlesini sansür olarak niteledi.

Anonymous daha sonra, “opdigiturk” adıyla gerçekleştireceği operasyonunu bir video ile duyurmuştu. Ancak Digitürk, sözkonusu videoyu telif haklarını gerekçe göstererek Youtube’dan kaldırttı. Grup videoyu vimeo’dan yayınlamaya başladı. Bunun üzerine, 20 Şubat’ta başlaması planlanan saldırı daha önce gerçekleşti. İlk hedef ise Digiturk’ün aksine BTK oldu.

Yapılan saldırıda BTK’nın dört farklı veritabanının içeriğini ele geçiren grup, bu bilgileri Unnamed Anarchy isimli kullanıcı aracılığıyla Twitter’da yayınladı. BTK’nın veri tabanlarında yer alan yüzlerce kişinin ad, soyad, ev adresi, ev ve iş telefonları, e-posta adresleri ve şifreleri ele geçirildi ve şu an İnternet ortamında herkesin görebileceği şekilde yayınlanıyor. Bunun dışında içlerinde TTNET, Superonline, Vodafone, Avea, Turkcell, Digiturk, DSmart’ın da olduğu birçok firmaya ait bilgiler de ortalıkta dolaşıyor.

Konu hakkında BTK, Digiturk ya da saldırıdan etkilenen diğer firmalardan bir açıklama gelmiş değil. Yüzlerce insanın özel kişisel bilgileri ise herkesin görebileceği şekilde yayınlanmaya devam ediyor.

(Bilgi Çağı)

You may also like

Comments

Comments are closed.