Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Erdoğan yine sokakta yaşayan hayvanları hedef aldı: ‘Sorun’u inancımıza uygun şekilde çözeceğiz

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı”nda konuştu.

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde Ankara’da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 4’üncü sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz’ın ağır yaralanmasını da gündeme getiren Erdoğan, “Başıboş sokak köpeklerinin zarar verdiği insanlarımızın haklarını korumanın da görevimiz olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

Sokakta yaşayan hayvanları “sorun” olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı, “Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız” dedi.

ABD’ye Filistin tepkisi

Konuşmasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki oylamada Gazze’de ateşkes ilan edilmesini veto eden ABD’ye tepki gösteren Erdoğan, “Sadece ABD’nin ret oyuyla maalesef ateşkes reddedildi. Böyle adalet olur mu? Böyle adil bir dünya olur mu? Aslında adil bir dünya mümkün. Ama Amerika’yla değil” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı , Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni insanlığın onurlu yaşam mücadelesinin köşe taşlarından biri olarak gördüklerini söyledi;  10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü‘nde mağtur olanların çoğunluğunun Müslümanlar olduğunu öne sürdü.

Adil yargılanma ve Kürtçe

Adil yargılanma hakkı için çok sayıda çalışma yaptıklarını, işkenceye sıfır tolerans politikasını uygulayarak bu suça ilişkin cezaları artırdıklarını ve zaman aşımını kaldırdıklarını belirten Recep Tayyip Erdoğan, Kürtçe yayınları zikretti, ” Her türlü siyasi propagandayı Kürtçe olarak da benim Kürt vatandaşlarım yapabiliyor mu? Yapıyor. Önünü biz açtık” dedi.

Erdoğan, nefret suçunun da ilk kez kendi dönemlerinde ceza mevzuatına girdiğini söyledi; “Alevi ve Bektaşiler ile Roman vatandaşların haklarına yönelik bir çok önemli düzenleme yaptık” diye konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.