ManşetTürkiye

Ankara’daki tren kazasında üç TCDD görevlisi tutuklandı

0

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren ile ray hattındaki kılavuz trenin çarpışmasıyla meydana gelen kazada gözaltına alınan üç TCDD personeli tutuklandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait bir Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) geçen hafta Perşembe günü Ankara-Konya seferi sırasında bir kılavuz trenle çarpışması sonrası gözaltına alınan üç TCDD personeli tutuklandı.

Hareket memuru S.Y., makasçı O.Y. ve kontrolör E.E.E. kazada kusurlu bulundukları gerekçesi ile aynı gün gözaltına alındıktan sonra Ankara Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Marşandiz istasyonunda meydana gelen kazandan sorumlu tutulan şüpheliler, ifade işlemi sonrasında tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Halimliğine sevk edildi.

206 yolcu vardı

Perşembe günü sabah erken saatlerde Ankara’dan Konya yönünde yola çıkan YHT’de 206 yolcu bulunuyordu. Hayatını kaybeden dokuz kişiden üçünün makinist olmasının yanı sıra, ölen yolcular arasında bir de Alman vatandaşı bulunuyor.

Türkiye’de en son ölümlü tren kazası bu yılın Temmuz ayında meydana gelmişti. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan kazada 24 kişi yaşamını yitirmiş, 300’den fazla kişi de yaralanmıştı.

.

(DW Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.