ManşetTürkiyeUlaşım

Tuzla’da facianın eşiğinden dönüldü: Yolcu treni, Yüksek Hızlı Tren’e çarptı

0

İstanbul‘da Tuzla Tersane İstasyonu‘nda, Adapazarı-Pendik seferini yapan ADA Ekspresi, o sırada tersane istasyonunda bekleyen Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren‘e (YHT) düşük hızda çarptı.

Büyük bir faciadan dönülen kazada, trendeki yedi yolcu çarpma ve düşme sonucu hafif şekilde yaralandı. Yaralı yolcular, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazanın ardından tren seferleri kontrollü bir şekilde devam etti ve olay yerine gelen TCDD görevlileri trenleri kaldırmak için çalışma başlattı.

Kaza ile ilgili makinistlerin ifadesine başvurulurken, polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Valilikten açıklama

Kazayla ilgili İstanbul Valiliği‘nden bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün saat 08.45’te Adapazarı-Pendik seferini yapan ADA treni, Tuzla Tersane İstasyonunda beklemekte olan Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan YHT’ye duramayarak düşük hızda tampon temasında bulunmuştur. Olayda hafif şekilde etkilenen ve kontrol amacıyla 112 Acil Sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere sevk edilen (7) yolcumuza şifalar diliyor, tüm yolcularımıza geçmiş olsun diyoruz. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, durdurulan seferlerin tekrar başlatılması için çalışmalar devam etmektedir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.