TürkiyeKentManşet

Ankara’da yapılmak istenen plan değişiklikleri yargıdan döndü

0
Ankara 2. İdare Mahkemesi, Mamak‘ta daha önce terminal olan alanda yapılan plan değişikliğini iptal ederken, Ankara 5. İdare Mahkemesi de Mamak’ın başka bir mahallesinde yeşil alanı nüfus yoğunluğuna açacak yapılaşmayı içeren plan değişikliğini iptal ettiğini duyurdu.
 
Bianet‘in aktardığına göre, Ankara 2. İdare Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Mamak‘ta daha önce terminal olan alanda yapılan plan değişikliğini iptal etti. Mahkeme plan değişikliğindeki iptal kararını imar mevzuatına, kamu yararına, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına uygun olmadığı gerekçesiyle aldı.

Ankara 5. İdare Mahkemesi ise Mamak’ın bir başka mahallesinde yeşil alanı nüfus yoğunluğuna açacak yapılaşmayı içeren plan değişikliğini şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine, kamu yararına dolayısıyla hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçeleriyle iptal etti.

TMMOB: Mahkemeler kamu yararını gözetti

Mahkeme aynı zamanda plan değişikliklerinin mülkiyet hakkına ve yapılaşmaya etkisi dikkate alındığında uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğacağını da belirterek, dava konusu işlemin yürütmesini de durdurdu.

İki süreci de yargıya taşıyan TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin başkanı Tezcan Karakuş Candan, idare mahkemelerinin aldığı kararlarla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Mahkemeler bilim ve tekniği esas alarak kamu yararı yönünde kararını vermiştir. Kamu yararı için verilen hukuk mücadelesi bir kez daha tescillenmiştir”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.