ManşetTürkiye

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinde tasarruf zamanı

0

Yerel seçim sürecinde AKP’li belediyelerin yaptığı israfa sıklıkla gönderme yapan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş belediyelerde israfı önlemek için harekete geçtiklerini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, görevdeki ilk 200 gününde israfla mücadele ederek belediye bütçesinden 251 milyon TL tasarruf ettiğini açıkladı. Cumhuriyet gazetesinden Sena Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Yavaş, “2018 yılı Ocak-Ağustos döneminde Belediyemizde gelir gider farkımız eksi 440 milyon TL idi. İsrafla mücadele tedbirlerimiz sonuç verdi ve 2019 yılı aynı döneminde 251 milyon TL gelir fazlasına dönüştü. Yani bir sene içerisindeki toplam farkı yaklaşık 700 milyon TL olarak değerlendirebiliriz” dedi.

Mansur Yavaş: Önceliğimiz çılgın projeler olmayacak

Yavaş, Ankara’nın ekonomisinin ayağa kaldırılması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Kırsal kalkınma projelerimizle, üreticilerimizin ve sanayicilerimizin yaşadığı sorunlara bulacağımız çözümlerle, turizm potansiyelimizi harekete geçirerek, teknoloji merkezleri kurarak başkente yakışır projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunun dışında hala Ankara’da yolu olmayan, suyu akmayan, kanalizasyonu bulunmayan mahalleler olduğunu tespit ettik. Bu sorunların tamamını çözeceğiz. Bizim önceliklerimiz bunlar olacak. Asla çılgın projemiz olmayacak”

İstanbul’da üç lüks araç satıldı, dükkanlar sırada

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de tasarruf zamanı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun seçim kampanyasından itibaren gündeme getirdiği ve göreve geldikten sonra 730 adedini iade ettiği ihtiyaç fazlası kiralık araçların ardından, AKP döneminde İBB’nin üst düzey yönetimi tarafından kullanılan şirkete ait 3 lüks araç tasarruf etmek için satıldı.

24 Ekim’de Belediye’nin iştirak şirketlerinden KİPTAŞ’ın düzenlediği halka açık müzayedede açık artırma ile satışa çıkarılan üç aracın satışından toplam 850 bin TL gelir elde edildi. 28 dükkan ve 19 arsanın da açık arttırma ile satışa sunulduğu müzayedede gelirlerin kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinde kullanılacak.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.