ManşetTürkiye

Ankara Katliamı anmasına polis müdahalesi

0

Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne yönelik bombalı saldırıda öldürülen 101 kişi için düzenlenmek istenen anma etkinliğine katılmak isteyenlere polis gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermiyle saldırdı.

20

 

101 kişinin öldürüldüğü 10 Ekim Ankara Katliamı’nın birinci yıldönümü için Ankara Tren Garı önünde düzenlenecek anma için toplananlara polis müdahale etti.

Sadece katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerinin alana alınacağını bildiren emniyet görevlileri ile katliam anmasına katılmak isteyenler arasındaki tartışmalar yaşandı. Tartışmanın ardından yaşanan polis müdahalesi sırasında ÖDP MYK üyesi Göksu Cengiz’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yürüyüş yollarına barikat kuran polis, Ulus Metro istasyonundan yürüyerek alana girmek isteyen grupların geçişine izin vermezken, tepki göstererek anmanın yapılacağı alana girmek isteyenlere biber gazıyla müdahale etti.

19

Emniyet yetkilileri, alana sadece katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarının girmesine izin veriyor.Gar önüne girişine izin verilen sınırlı sayıda aile ise katliamda yaşamını yitirenler anısına saldırı noktasına karanfiller bıraktı.

Valilik dün yaptığı açıklamada sembolik anmalara izin verdiğini duyurmuştu. Buna karşılık gösteri ve yürüyüşler OHAL bahanesiyle yasaklanmıştı.

 

(Bianet, T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.