ManşetTürkiye

Ankara Barosu: Derhal tahliye edilmeliler

0

Ankara Barosu, “Çocuğun yüksek yararı ve özgürlüğünden yoksun bırakmanın son çare olduğu ilkesinin dikkate alınarak çocukların cezaevi değişikliği yerine derhal tahliye edilmesi gerektiğini” belirtti.

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Pozantı’da çocukların yaşadığı iddia edilen cinsel istismara varıncaya kadar insanlık dışı olaylarla ilgili olarak tüm sürecin takipçisi olacağını açıkladı. Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, 2006 yılından bugüne kadar hem adi suçlardan hem de Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlardan dolayı gözaltına alınan, tutuklanan ya da mahkum çocukların, şiddet, kötü muamele, her türlü psikolojik, cinsel istismar ve özellikle cinsel istismar gibi hak ihlallerinin mağduru olduğu belirtildi. Çocuğun yüksek yararı ve özgürlüğünden yoksun bırakmanın son çare olduğu ilkesi dikkate alınarak çocukların cezaevi değişikliği yerine derhal tahliye edilmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Pozantı’da yaşananlar, sadece fiziki koşullar ile sınırlandırılabilecek bir konu değildir. Fiziki koşullar ileri sürülerek kapasitesi hemen hemen dolu olan Sincan’a getirilmesi, yeni sorunlara yol açacaktır. Çocukların zaten yoksul ve yoksun olan aileleri görüşe gelemeyecek, çocuklar aileleriyle görüşemeyecektir” denildi.

Ankara Barosu çocukların ailelerine hukuki yardımda bulunacak

Pozantı M Tipi Ceza İnfaz Kurumları’nda yaşanan olaylarda sorumluluğu olanların derhal belirlenip cezalandırılması gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, Türkiye’nin bir an önce evrensel standartlara uygun, çocuğa özgü bir ceza adaleti sistemi oluşturulması gerektiği kaydedildi. “Pozantı’daki olayı bizzat yaşayan ya da tanık olan bütün çocuklara psikolojik destek sağlanmalıdır” denilen açıklamada, Ankara Barosu’nun yasalar çerçevesinde çocukların ailelerine hukuki yardımda bulunacağı belirtildi.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.