Günün ManşetiManşetTürkiye

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, AİHM’in Demirtaş kararını tanımadı

0

AİHM’in “tahliye edilmeli” dediği Demirtaş’la ilgili mahkeme, “karar nihai değil” diye tahliye talebini reddetti ama “kararın nihai olup olmadığını” da bakanlığa soracak. Avukat Demir, “Tahliye kararı kesin” diyor.

Bianet’den Ayça Söylemez’in haberine göre Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Selahattin Demirtaş’ın avukatlarının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı uyarınca yaptığı tahliye başvurusunu bugün reddetti.

AİHM kararının Türkçe çevirisi, mahkemeye Adalet Bakanlığından dün ulaştırılmıştı.

Mahkeme, ret gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Sanığın 14 ve 16 Şubat arasındaki duruşmada hazır edilerek savunmasına geçildiği, şu ana kadar hakkında iddianamede yer alan 31 fezleke (olay) ile birleşen dosya olmak üzere toplam 32 farklı suçlamadan sadece 9 suçlama (olay) ile ilgili savunma yaptığı ve henüz iddianamedeki suçlara yönelik sorgusunun tamamlanmadığı;”

Mahkemenin kararında ayrıca, Demirtaş’ın “adli kontrol hükümlerine uyacağını beyan etmediğini” de eklendi:

“Hiçbir duruşmada adli kontrol hükümlerinin uygulanması durumunda kontrol hükümlerine uyacağına yönelik bir beyanının bulunmadığı, bu nedenle de adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı değerlendirildi.”

Ankara 19. ağır Ceza Mahkemesi, Demirtaş’a yöneltilen suçlamaların “tutuklama nedeni” olduğunu belirterek, “isnat edilen suçlar bakımından yasada öngörülen alt ve üst sınırları arasındaki ceza miktarına göre tutukluğun ölçülü olduğuna” hükmetti.

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.